La campanya “No” és “No” s’instal·la al Polígon del Pla d’en Boet

El punt d’informació s’instal·la a la zona d’oci del Polígon Pla d’en Boet en el marc d’una prova pilot

  • Anna Galdon
  • Dimarts, 30 Octubre 2018 17:17

Les Santes 2018, SANTES, NO ES NO

Aquesta setmana es posa en marxa  a la zona d’oci nocturn del polígon del Pla d’en Boet el punt informatiu de la campanya “No” és “No” Cap agressió sexista! Pel moment hi serà present en determinats caps de setmana i com a prova pilot, i es posarà en marxa aquesta setmana, més concretament les nits del 31 d’octubre, 2 i 3 de novembre.

El punt informatiu s’instal·larà de 23 h de la nit a les 6 h del matí entre el carrer de Pablo Iglesias i el carrer de Manuel Serra i Moret, i compta amb un equip de tres persones expertes en violències masclistes. L’objectiu és donar informació sobre les violències sexuals i els recursos que existeixen en aquest àmbit, així com oferir un espai segur en aquells casos d’agressions o primers indicis de violències. El punt també serveix per activar el protocol en cas de necessitat. 

Mataró va posar en marxa per primera vegada la campanya “No” és “No” Cap agressió sexista! per la festa major de Les Santes 2017. Per la festa major de Les Santes 2018 també es va activar i d’una forma més àmplia, ja que van augmentar el nombre de punts informatius i la cobertura de nits i hores d’obertura. 

“No” és “No”, una campanya revolucionària

Aquesta campanya s’emmarca dins els eixos de prevenció, detecció i atenció que planteja la Llei 5/2008 del Dret de les dones per erradicar la violència masclista. Els objectius específics són garantir un espai segur on poder-se informar i que pugui atendre quan es doni algun possible cas d’agressions. També vol ser un punt que ofereixi informació sobre violències sexuals al públic jove que es reuneix a la zona d’oci, així com assistència sobre els recursos que hi ha a disposició en el cas que els necessitin. 

Aquesta campanya, que sorgeix del Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD) del Servei d’Igualtat i Ciutadania amb la col·laboració de Salut Pública, es treballa de forma coordinada amb la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. També es busca la complicitat i col·laboració dels empresaris d’oci de la zona. 

Un cop finalitzada aquesta campanya es farà una avaluació del seu funcionament i es valorarà la necessitat de donar-li continuïtat durant tot l’any 2019. 

Presentació Protocol espais públics d’oci 

El Protocol d’actuació davant de les agressions sexistes i sexuals als espais públics d’oci a Mataró es presentarà oficialment el 22 de novembre en el marc de la programació d’activitats del 25 de Novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere. 

CALENDARI. Està previst que les actuacions tinguin una continuïtat a la zona d’oci nocturna del Pla d’en Boet.

El calendari concret de la prova pilot és el següent: 
Cap de setmana de Tots Sants: 31 d’octubre, 2 i 3 de novembre de 23 h a 6 h
Últim cap de setmana de novembre: 30 de novembre i 1 de desembre, de 23 h a 6 h
Pont de desembre: 5, 7 i 8 de desembre de 23 h a 6 h 
Festes de Nadal: 21, 22 i 31 de desembre i 4 i 5 de gener de 23 h a 6 h

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: