Imprimir aquesta pàgina

Mataró estudia "alliberar" l'N-II per fer-hi esport a partir de dissabte

L'alcalde ha encarregat a l'àrea de Mobilitat una proposta sobre l'ús de l'espai públic durant la fase de desconfinament

Ciutat 2017/2019, NACIONAL 2 MATARÓ

L'Ajuntament de Mataró estudia mesures de mobilitat per fer front a les següents fases de desconfinament i una de les primeres passes podria ser el tall de la carretera N-II perquè la gent pugui sortir a fer esport a partir de dissabte, si el govern espanyol acaba donant el llum verd definitiu a la mesura. "Tenim aquesta setmana per estudiar si podem alliberar espai", ha explicat l'alcalde de Mataró, David Bote, a preguntes de l'ACN sobre aquesta qüestió. La mesura permetria als mataronins sortir a exercitar-se evitant aglomeracions i tenint en compte que dos dels espais preferits pels mataronins per sortir a córrer, com el passeig marítim o el parc central, continuen tancats.

Més enllà del que acabi passant amb la carretera, Bote va encarregar dilluns a l'àrea de Mobilitat una proposta sobre com s'haurà d'adaptar l'ús de l'espai públic durant el període de desconfinament. "S'haurà de reforçar l'ús per a vianants de determinats carrers i la gent haurà de caminar a una certa distància", assegura l'alcalde.

Pacificació de carrers

Bote explica haver comentat amb altres alcaldes estratègies sobre com fer front a al nova mobilitat després que ajuntaments com els de Barcelona o Cornellà de Llobregat hagin anunciat ja mesures en aquest sentit. A la capital catalana, per exemple, es pacificaran carrers com Consell de Cent, Girona i Rocafort, es tancaran al trànsit trams dels laterals de Gran Via i Diagonal i s'ampliaran voreres com les de Via Laietana.