La taxa d’atur a Mataró es manté durant els tres primers mesos de l’any

L’atur femení dobla el masculí

El nombre d’aturats en els tres primers mesos d’aquest any registrat en l’Oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya de Mataró ha estat de 4.792 persones. Aquesta oficina també recull les dades de les poblacions d’Argentona i Cabrera de Mar. Amb aquest nombre les llistes de persones sense feina s’han mantingut més o menys igual que les que hi havien a finals de l’any passat, ja que només s’ha reduït en tres persones. Tot i això l’atur a la ciutat des de el gener de l’any 2004 s’ha vist augmentat en 429 persones.

Amb aquests 4.729 desocupats a la ciutat la taxa d’atur ha quedat situada en el 7,8%, una taxa superior a la de província de Barcelona que és de 6,4%, i a la catalana que és de 5,9%. Tot i això la taxa mataronina encara és inferior a l’estatal que és d’un 8,2%. Un cop més les dones han estat les més perjudicades, ja que han vist com les seves llistes augmentaven un 12,3% més respecte a l’any passat. L’augment de l’atur masculí ha estat de la meitat.

Les persones de més de 44 anys són les que tenen més dificultats per trobar feina
Pel que fa als col·lectiu per edats, el paquet d’aturats de més de 44 anys és el més nombrós. A la ciutat de Mataró hi han un total de 2.175 aturats de més de 44 anys, el que suposa un 45% del total d’aturats de la ciutat. Aquest fet evidencia l’envelliment de la població mataronina i les dificultats que tenen els col3lectius de major edat per reincorpora-se al món laboral. Una altra de les dades que cal destacar és que de cada 10 desocupats, 8 d’ells tenen només estudis primaris o fins i tot inferiors, aques grup ha augmentat un 10% en el darrer any. Els aturat amb estudis secundaris també han incrementat, mentre que els desocupats amb estudis universitaris s’han reduït un 3,9%.


El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: