Surt a la llum l’informe final sobre la situació de les empreses TIC al Maresme

Només un 10% de les empreses de la comarca exporten productes a l’estranger

L’ajuntament de Mataró ja ha fet públic els resultats de l’estudi sobre les empreses de Tecnologia i Societat de la Informació, TIC, de la comarca. L’estudi ha estat realitzat per l’ajuntament de Mataró, TecnoCampusMataró i l’empresa Gèntic. L’objectiu d’aquest estudi és delimitar quina és la realitat del sector empresarial del empreses TIC al Maresme, per així saber quina és la política a seguir pel desenvolupament del sector a la comarca.

L’estudi ha mostrat que el model d’empresa de la comarca és de petita empresa que es dedica a la venta de software i hardware, d’aplicacions informàtiques, arts gràfiques i assessoria informàtica. Això fa que només un 10% de les empreses exporti productes a l’estranger. La majoria d’aquestes empreses tenen més de 4 anys d’història, el que significa que el sector està estancat i que s’ha aturat el seu creixement. Tot i haver-hi algunes empreses amb més de 10 anys de vida no n´hi ha cap d’emblemàtica com passa en altres llocs.

Pel desenvolupament del sector tecnològic és necessari la implicació dels altres sectors
L’estudi ha revelat que el gran problema del sector a la comarca és la falta de cooperació i contacte entre les empreses del mateix sector, cosa que fa el mercat interior sigui molt fluix, i més encara amb la competència que té. per un cantó Barcelona i per un altre la zona del Vallès.

L’estudi també expressa que per el desenvolupament del sector tecnològic és necessari la implicació dels altres sectors, el polític, l’econòmic i el social. Per aquest motiu l’estudi diu que per poder potenciar el sector seria bo que entitats com caixa Laietana s’impliquin. L’estudi també revela que dins el sector també hi ha una mancança de material informàtic, però no és tant per la falta de recursos sinó pel desconeixement que es té del nou material que surt.


El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: