INNOCENTADA: S’esfondra la Laia l’Arquera, víctima d’una fuita d’aigua

L’Ajuntament informa que vendrà l'escultura per saldar el deute de PUMSA

  • Innocenci Laietà
  • Dissabte, 28 Desembre 2013 00:00

Broma Laia sants innocents

Segon esvoranc en una setmana. Aquest matí s’ha esfondrat la Laia l’Arquera, l’emblemàtica escultura monumental de Rovira Brull a la Porta Laietània de la ciutat. Les primeres investigacions de l’Ajuntament apunten a una fuita d’aigua com la causa d’aquest espectacular esfondrament que arriba pocs dies després del de la porta d’entrada al Parc Central. L’escultura, que precisament aquest 2013 celebrava el seu 15è aniversari, no serà reinstal·lada a la seva ubicació per l’elevat cost de l’obra.

La Laia l’Arquera no presentava cap anomalia, segons els veïns de la zona. Una emprenedora que treballa en una cantonada propera assegura que va veure com s’enfonsava a mitjanit. Una fuita d’aigua tornaria a ser la causa d’aquest segon esvoranc en pocs dies. L’Alcalde Joan Mora assegura que “a Mataró ja en tenim prou de forats amb el del Parc, el de la Laia, i el de PUMSA” però ha apel·lat a “l’esperit de superació dels mataronins” i ha anunciat una nova ruta audioguiada pels monuments esfondrats de Mataró: “Segur que atrauran molta gent”.

Per últim, Mora assegura que era un fet que es podia preveure: “No m’estranya que la porta Laietània, amb aquest nom, s’enfonsi, s’assembla massa a la Caixa Laietana”.

Al seu temps el regidor d’administració ciutadana ja ha fet públic que s’aprofitarà l’alta cotització al mercat del metall per vendre a pes l’escultura per tal de guarir les finances municipals: “Així podem solucionar part del deute acumular i no haurem de seguir veient una escultura d’una dona amb els pits a l’aire”, assegura Ramon Reixach.