Imprimir aquesta pàgina

El Triangle, asfaltat

Els veïns dels Molins consideren una victòria del barri l'adequació d'aquest espai com a pàrquing

Ciutat 2017/2018, triangle els molins

Durant anys el nom dels Molins es va associar al conegut Triangle, un descampat que era un dels espais en teoria destinats a equipaments més importants d'un municipi que tendeix a exhaurir el seu sòl disponible com Mataró.


Es van succeir els diferents projectes però cap tirava endavant i el Triangle era l'espai d'aparcament a l'aire lliure més important de la zona, a més d'acollir circs, el mercat setmanal o altres esdeveniments. Els veïns, però, van iniciar una lluita per aconseguir que el Triangle esdevingués un aparcament, el que era, però digne. I l'Ajuntament va moure peça en aquest sentit. Avui dia, pavimentat, el Triangle sembla un altre, i difícilment –encara que l'ordenació encara ho prevegi– tindrà altres usos.

L’Ajuntament ja ha acabat la segona fase de les obres de millora de l’espai. Durant el 2017 es va fer una primera actuació, que consistia en la desbrossada, anivellament i arranjament dels talussos que delimiten el solar, la construcció d’una escala d’accés des del pas de vianants de la riera de Cirera i la millora de l’enllumenat. També es va aplicar als terres una capa de grava-ciment que ara serveix de subbase per a la pavimentació.

Senyalització
La segona fase ha consistit en la pavimentació de l’àmbit d’estacionament i el pintat de les places. Amb l’ordenació i delimitació de les places s'ha racionalitzat l’espai resultant una capacitat per a 369 vehicles, mentre que l’estacionament espontani només permet ara uns 310 cotxes.

També s'ha construït un mur d’escullera de contenció de terres en els talussos de la part alta de l’aparcament, que es desbrossaran i es tractaran amb llavors de gespa de fàcil manteniment. I els veïns, lògicament, n'estan cofois.

Ciutat 2017/2018, triangle els molins
 

Un gran espai
El solar, ubicat entre les rieres de Cirera i de Figuera Major i la ronda de Frederic Mistral, és de titularitat municipal i ocupa una superfície total de 13.221 metres quadrats, dels quals 8.555 metres quadrats s’utilitzen en aquests moments com a aparcament, a excepció de l’activitat de mercat setmanal dels dissabtes.

La tercera fase, un correcan per a animals per completar l'espai

Ciutat 2017/2018, triangle els molins
En una tercera fase de les obres de millora, per sobre de l’escullera quedarà habilitada una zona tancada de correcan que tindrà accés des de la riera de Figuera Major. Aquest darrer projecte està pressupostat en uns 48.300 euros.