Bote es reuneix amb el president de Renfe per parlar sobre el projecte de nova estació de Rodalies

Isaías Táboas va rebre l’alcalde el passat dijous per tractar sobre el pla d’integració de l’estació de tren en el futur pas soterrat de la ronda Barceló-Port de Mataró

Reunió renfe - David Bote

L’alcalde de Mataró, David Bote, es va reunir el passat dijous amb el president de Renfe per parlar sobre el projecte d’integració de l’estació de tren amb el futur pas subterrani per a vianants de la ronda Barceló-Port.

Tot i que encara no hi ha res decidit, es tracta de la quarta trobada entre Bote i Isaías Táboas amb l’objectiu de buscar el màxim consens amb els diferents organismes que estarien implicats perquè el pla pugui arribar a bon port.

D’altra banda, a la reunió Bote va traslladar als responsables de la infraestructura i la gestió ferroviària la preocupació de l’Ajuntament per la seguretat a l’estació de Mataró, assumpte sobre el qual la Junta de Portaveus va aprovar el 4 de març per unanimitat una Declaració institucional presentada pel PP. De cara al 3 d’abril, a més a més, està previst que l’alcalde es trobi a Madrid amb el secretari d’estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge del Ministeri de Foment.   

Conseqüències del projecte

Segons informa l’Ajuntament, el projecte del nou pas subterrani de la ronda de Barceló generarà una nova centralitat en el flux de persones i és important tant per millorar l’accessibilitat a la zona marítima com per donar facilitats als usuaris del transport públic ferroviari, especialment als que van o provenen del Port, de les platges, de la zona del TecnoCampus, dels polígons industrials de ponent o de la zona en desenvolupament del sector d’Iveco-Pegaso.

Durant la reunió es va tractar preliminarment com pot afectar el projecte al servei ferroviari que realitza Renfe, especialment al que es dóna als usuaris com a l’aparcament de Renfe o al taller de reparació de trens que és de titularitat d’aquesta empresa pública.