Imprimir aquesta pàgina

La plaça Santa Anna ja té la seva pròpia font

És una de les mesures d’Aigües de Mataró per promoure el consum de l’aigua de l’aixeta

Ciutat 2017/2019, font pl. sta. anna

Tot i que potser no hi havíem pensat mai, a la plaça Santa Anna no hi havia cap font. A partir d’ara, gràcies al projecte que han engegat Aigües de Mataró i l’Ajuntament, ja podrem gaudir d’aigua potable en una de les places més cèntriques de la ciutat i de les que acull més actes i trobades al llarg de tot l’any.

Aquesta mesura s’engloba dins d’un projecte que pretén reduir el consum d’aigua envasada i així com evitar l’ús innecessari de plàstics que més tard es convertiran en residus.

A Mataró hi ha 192 fonts d’aigua potable repartides per tota la ciutat

Una altra acció promoguda per les institucions locals és el repartiment gratuït de cantimplores, tant a l’OFIAC, a la Riera, 48, com a les oficines d’AMSA del carrer de Pitàgores 1-7. També es repartiran tríptics on s’explica detalladament que l’aigua de l’aixeta és del tot saludable, així com que el fet d’envasar l’aigua genera un munt de residus i una despesa energètica molt gran.

A més, aquest any l’Ajuntament ha inclòs un plànol de les fonts de la ciutat dins del programa de Santes per tal d’evitar cops de calor i assegurar que els mataronins es mantinguin hidratants durant les festes.