Els Capgrossos comencen avui els assajos especials per Santes

Tenen la Tripleta Màgica per objectiu però volen treballar diferents gammes extres

  • Cugat Comas // Foto: Capgrossos
  • Divendres, 12 Juliol 2013 00:00

Capgrossos de Mataró, Capgrossos assaig Santes

Els Capgrossos de Mataró afronten aquesta nit al seu local el primer dels quatre assajos especials per a la Diada Castellera de Les Santes, el diumenge 21. La colla convoca la ciutadania als assajos d’avui divendres, dimarts, i dijous que ve al seu local i al de divendres que ve ja a la Plaça de Santa Anna amb la voluntat, no sols d’assegurar al màxim els castells que intentaran a la seva pròpia Festa Major, sinó, a més, de treballar castells inèdits que podrien ser objectius pel segon tram de temporada.

Mia Castellví, cap de colla dels Capgrossos, explicava divendres passat en acabar l’assaig que “per Santes l’objectiu ha de ser la Tripleta Màgica, que és un gran objectiu, però si ens ho creiem i recuperem un punt de gent podrem començar a treballar grans castells pel segon tram de temporada”.

L’objectiu casteller dels Capgrossos pel diumenge 21 és, doncs, aquesta Tripleta que conformen el 3 de 9 amb folre, el 4 de 9 amb folre i el 5 de 8. Els Capgrossos ja han assolit els tres castells per separat –el 3 de 9 va quedar en carregat a Sant Cugat del Vallès– i l’objectiu en la seva actuació preferida serà ajuntar-los tots tres a la Plaça de Santa Anna. Per poder-ho assolir, els de blau necessiten unes bones proves als assajos i és per això que fan una crida als castellers ocasionals i a les “camises adormides” perquè donin el do de pit per Santes.

Proves de gamma extra

Més enllà d’aquests castells, el propi Castellví va avançar la voluntat de la tècnica de la colla d’aprofitar el quòrum d’aquests assajos per treballar castells de gamma extra més enllà de la torre de 9. Així, els Capgrossos ja han fet aquest any alguna prova de 5 de 9 amb folre –el castell pel que s’apostarà en el tram final de temporada– de pilar de 8 amb folre i manilles i de 4 de 9 net. Tots aquests castells es podrien treballar als assajos especials, juntament amb altres com el 9 de 8. Castellví supedita, però, aquestes proves, al bon funcionament dels tres castells de la Tripleta que han de permetre als Capgrossos tenir unes grans Santes 2013.

Diumenge a Premià de Mar
Abans de Santes, però, els Capgrossos no fallaran amb la seva cita habitual amb la Festa Major de Premià de Mar on actuaran davant l’Ajuntament a les 12 del migdia, fent el duet habitual amb els Castellers de Badalona. Els objectius per Premià de Mar podrien passar per recuperar algun castell de 8 i mig.