“Volem dos gamma extra en una diada"

Entrevistem Mia Castellví, nou cap de colla de Capgrossos de Mataró, que ja han començat els assajos d'un any en què destaca el Concurs (2 d'octubre)

  • Marta Gómez // Foto: cedida
  • Dijous, 28 Gener 2016 12:43

Capgrossos Mataró, Capgrossos mia castellví

Una de les assemblees dels Capgrossos amb més participació va fer confiança, el passat divendres 23, a Mia Castellví com a cap de colla, el seu segon mandat al capdavant de la colla castellera. Els de la camisa blava ja han començat els assajos i el Tot entrevista al Cap de colla que, curiosament, comparteix el lideratge de l'entitat amb el seu germà Xevi, que és el nou President.

Novament cap de colla de Capgrossos de Mataró. És diferent de la primera vegada?

Sí. És diferent perquè m’ho plantejo com a una etapa més curta. En principi només serà d’un any i em plantejo recuperar sensacions, amb menys nervis i menys dubtes.

Com et planteges la tem­po­rada?

Em plantejo seguir la línia que ja havia agafat quan vaig ser cap de colla i fer-ho amb menys temps. Tinc més clar cap a on vull anar. No vull experimentar, sinó anar a buscar clarament quin ha de ser el resultat.

I quin ha de ser el resultat?

Moltes ganes de fer castells. Tenim moltes actuacions i han de ser molt bones. Volem marcar molt bé el calendari, saber en quin moment hem d’apretar més. Treballarem més els castells de Gamma Extra, castells que no hem fet, perquè no sigui una temporada monòtona. A mi m’agrada centrar-me amb més estructures. Intentarem treballar el 9 de 8, el 12 de 7, el 10 de 7 i intentarem també recuperar el 3 de 7 aixecat per sota. Ho treballarem molt per portar-ho a plaça al més aviat possible.

Això servirà per formar més gent?

Crear nova pedrera. És qüestió de números. Com més gent tinguis formada, més castells podràs fer. Volem implicar molta més gent. És important per tenir fons d’armari i que més gent pugui ocupar diferents posicions.

Intentareu revalidar la millor actuació de la història?

Sí. Crec que la intenció ha de ser superar-la. En diversos anys ja hem fet Gamma Extra i ho hem de repetir. De fet, aquest any hauríem d’assolir en una mateixa diada dos castells de Gamma Extra. Aquest és l'objectiu.

Com preveus el calendari tenint en compte que hi ha el Concurs pel mig?

El Concurs és molt important i això ens ha de fer començar amb molta força. Tenim un setembre molt potent amb moltes actuacions i trams de la temporada molt exigents que requereixen assajar i assajar. Sobretot al juliol, setembre i octubre.

Coincidiu per primera vegada els dos germans en els màxims càrrecs de la colla. Creus que us pot ajudar?

Tots dos tenim molta experiència a la colla i això ens ajudarà molt als dos. Tirar del carro també implica explicar a la gent la trajectòria de la colla a través de l’experiència. Hem conformat un equip molt jove i els hi volem explicar molt bé tot el funcionament perquè agafin experiència. De fet, el futur de la colla va amb ells i és a les seves mans. Igualment, amb els equips que hem fet, creiem que podem fer molta feina.