Imprimir aquesta pàgina

Els Capgrossos, al Concurs amb tota l'ambició

Treballen tres castells de la gamma extra, dos dels quals encara no han intentat mai, per la que apunta a millor edició de tots els temps, diumenge a Tarragona

Capgrossos de Mataró, capgrossos actuacions

Aquest diumenge se celebra a Tarragona la vint-i-sisena edició del Concurs de Castells. Es tracta segons el propi eslògan del certamen de "l'espectacle casteller més gran del món" i per desena ocasió hi prendran part els Capgrossos de Mataró. Els de la camisa blava preveuen desplaçar unes 600 persones a la Tarraco Arena Plaça i volen fer-hi la seva millor actuació. Per aconseguir-ho han preparat fins a tres castells de la denominada gamma extra, més difícils que els de nou pisos.

El programa final dependrà dels darrers assajos convocats, especialment el d'avui divendres mateix. Els dos castells bàsics de nou, la torre de 9 amb folre i manilles i els encara mai intentats pels maresmencs 9 de 8 i 5 de 9 amb folre conformen les cinc opcions sobre les quals la colla decidirà.

La colla participa per desena ocasió en el conegut com "l'Espectacle Casteller més gran del món"

La colla del Maresme aspira a millorar el paper fet fa dos anys quan van caure tant del 3 de 9 com de la torre, quedant en la novena posició, la pitjor en totes les seves participacions al Concurs. Des de la seva primera participació, els blaus han volgut portar a un escenari com el tarragoní els seus millors castells i això implicaria per fer per primera vegada més d'un castell de gamma extra en una mateixa diada. El moment de forma és bo, pels de blau. El factor gent, però, és important i els Capgrossos volen sumar el màxim d'efectius als quals facilita transport, menjar, festa i samarreta si van a fer pinya. Avui a assaig és el darrer torn per apuntar-s'hi.

Els maresmencs que vulguin podran seguir el Concurs diumenge, a partir de les 10 del matí, en directe a través de m1tv.

El millor Concurs de la història

L'edició d'aquest any del Concurs apunta a ser la millor de tots els temps. Si aquesta diada ja té tot d'ingredients que la fan única, ja que és l'única ocasió cada dos anys en què les colles competeixen obertament, basant-se en un coeficient de punts per a cada castell, en un recinte amb graderia –entrades exhaurides a ritme de concert d'Springsteen, per cert– i amb classificació final, les emocions d'aquest diumenge poden ser fortes. Fins a quatre colles intentaran castells de 10 i el duel de favorits  entre Castellers de Vilafranca i la Vella de Valls fa pensar que només qui faci la millor actuació de tots els temps podrà cantar victòria. Totes dues colles porten els dos castells de 10 i les tres estructures de torre, quatre i tres sense folre –tècnicament els més difícils que hi ha– en cartera.