Els Capgrossos tornen a fer del Mercadal el seu 'Concurs' d'aquest any

Llencen la campanya 'El Mercadal ENS POSA' i convoquen tres assajos especials en una setmana per a la diada del 5 d'octubre

  • Redacció // Foto: Vicky Reüll
  • Dimarts, 24 Setembre 2019 08:25

Capgrossos a Berga

Els Capgrossos de Mataró seran el proper dissabte 5 d'octubre a la diada del Mercadal, a Reus i convoquen assajos especials per acudir-hi amb els millors castells en cartera. Serà la tercera vegada a la història que els de blau actuen al considerat com 'el Concurs dels anys imparells' que se celebra a Reus els anys que no hi ha cita a Tarragona. Els blaus hi van actuar el 2013 i el 2017 i en totes dues ocasions van completar-hi la seva millor actuació de l'any. Aquest 2019 hi volen tornar i per això asseguren com a eslògan de la campanya que "El Mercadal ENS POSA".

Els plans castellers per aquesta diada passarien per la Tripleta Màgica (5 de 8, 3 de 9 amb folre, 4 de 9 amb folre) i el pilar de 7 folrat. És una diada de màxims per una actuació que comptarà amb els Xiquets de Reus i tres colles de 10, la Vella de Valls, els Castellers de Vilafranca i la Jove de Tarragona. És una de les diades més importants del calendari casteller d'aquest 2019.

Tres assajos especials

Els Capgrossos necessiten una assistència massiva al Mercadal i als tres assajos especials convocats en una setmana per preparar la diada reusenca. És per això que fan una crida als seus castellers, socis i aficionats així com a tota la ciutat perquè el Mercadal "sigui com un Concurs" i el local d'assaig s'ompli per treballar els objectius.

Cartell Mercadal

A tots els qui vagin a fer pinya al Mercadal, la colla els ofereix un pack de desplaçament, samarreta especial, mocador casteller i sopar. És imprescindible apuntar-se en algun dels tres assajos. Els assajos especials són el divendres 27 de setembre (amb vermut i avellanes de Reus a l'acabar), el dimarts 1 d'octubre (amb beguda per a tothom) i el divendres 4 d'octubre (amb sopar per a tothom).