Un curtmetratge per al 8-M

"D'Immigrades a ciutadanes. Cinc dones del Maresme"

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 08 Març 2018 12:06

Ciutat 2017/2018, saris roses

“A la comarca del Maresme hi viuen 223.847 dones. El 13% ha nascut fora de l'estat espanyol. El 10% té nacionalitat estrangera i aquestes darreres representen el 47% de les persones migrades. Tenen 34 anys de mitjana i el 34% consta com a ocupades en feines remunerades i declarades. La majoria són originàries d'Àfrica.

El Consell Comarcal del Maresme, en un treball conjunt del SIAD Maresme i el Servei de Ciutadania i Immigració, han volgut donar visibilitat a aquest col·lectiu amb l'edició d'un curtmetratge documental en el qual 5 dones expliquen com van arribar al Maresme i com viuen el fet de ser dones, immigrants i maresmenques. Són els testimonis de:
Raganhild Hjelmborg, nascuda a Dinamarca i resident a Mataró Karen Konkle, nascuda als Estats Units i resident a Sant Pol d Mar; Ylka Figueredo, nascuda a Brasil i resident a Premià de Mar; Soraya El Farhi, nascuda al Marroc i resident a Mataró; Sarjo Dansira, nascuda a Gàmbia i resident a Pineda de Mar.

El curtmetratge, realitzat per Atzur Produccions, ha estat presentat en el marc de la Jornada: "Visibilitzem la dona immigrada" i es pot visualitzar on-line a la pròpia web del Consell.