Imprimir aquesta pàgina

Protagonisme català a Donostia

La intimista òpera prima de Celia Rico, 'Viaje al cuarto de una madre', es fa un lloc al Festival de Sant Sebastià

Cinema 2017/2018, viage al cuarto de una madre

La coproducció catalana 'Viaje al cuarto de una madre' s'ha fet un lloc  a la secció New Directors del Festival de Cinema de Sant Sebastià. Celia Rico, debuta en el llargmetratge després del premiat curt Luisa no está en casa, i la defineix com "una pel·lícula sobre la por i l'esperança de dues dones de generacions diferents unides per un vincle aparentment fort, però enormement fràgil".

En paraules de Rico, un "joc d'absències" que condicioa la vida de totes dues i que, quan una de les dues surt del niu, els permet descobrir "qui són per separat" i arribar a estimar de manera "més lliure".

La pel·lícula és un retrat íntim i familiar de l'amor maternofilial. Leonor (Anna Castillo) és una noia jove que vol marxar de casa però no s'atreveix a dir-ho a la seva mare. La seva mare, Estrella (Lola Dueñas), no vol que marxi, però alhora és incapaç de retenir-la.

Aquest és el principi d'una nova etapa en les seves vides, que farà tremolar els fonaments de la seva relació, un viatge en què descobriran qui poden arribar a ser per separat i "connectar-se amb qui està més a prop", segons Rico.

 'Viaje al cuarto de una madre', de Celia Rico (Espanya, 2018)