Una carpa protegeix les restes arqueològiques de Torre Llauder

La protecció és un pas previ a la restauració dels mosaics

Durant el passat mes d’abril es va instal·lar una coberta tipus carpa per protegir provisionalment les restes arqueològiques de la Vil·la romana de Torre Llauder. Aquesta actuació és prèvia a la restauració dels mosaics que es preveu realitzar en un futur i que forma part del Pla director per potenciar el jaciment arqueològic. La setmana passada, l’alcalde, Joan Antoni Baron, i el president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, van visitar la Vil·la romana amb motiu de l’acabament dels treballs d’instal·lació d’aquesta coberta provisional.

 

La previsió de tornar a restaurar els mosaics va evidenciar que prèviament calia cobrir les restes per protegir-les de la pluja i altres inclemències del temps. S’ha optat per una estructura de cobriment provisional de tipus envelat o carpa formada per una membrana tèxtil que cobreix les estances i espais on hi ha mosaics, una superfície de 465 metres quadrats. Aquesta cobertura té 14 punts d’ancoratge sobre el terreny de diferents tipus, i una alçada de gairebé 8 metres.

 

El Consell Rector de l’IMAC va aprovar el 10 de desembre de 2008 el Pla Director del jaciment arqueològic de la Vil·la Romana de Torre Llauder. El document analitza l’estat del jaciment, descobert l’any 1961, i proposa actuacions per a la seva conservació i millora. 

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: