Estudiants d’artístic dibuixen l’horitzó i altres propostes a la platja

Alumnes de Santa Anna fan 7 intervencions a la platja del Callao

Agafant les propostes d’un grup d’artistes mataronins va realitzar l’any 1981, un grup d’estudiants de 2on de Batxillerat artístic de l’escola Pia Santa Anna, han realitzat la seva revisió particular. Aquest matí, a la platja del Callao, ha tingut lloc un exercici de classe poc habitual, i allunyat de l’aula. Els alumnes han realitzat 7 intervencions relacionades amb la platja, emprant, com a part de l’exercici, alguns dels elements que en aquesta es poden trobar.

Dibuixar l’horitzó, raserar-se del vent per poder contemplar el cel blau impolut mentre s’escolta el soroll del mar, un enterrament en la sorra o la fusió de la vida i el mar, són algunes de les propostes d’aquests alumnes.

Seguint les propostes del 81
A l’aula hi ha hagut un treball prèvi, en que han estat estudiant el moviment del 81 —quan aquests alumnes encara no havien nascut— i els artistes implicats, inclús han estat visitats per un parell d’ells J.M. Calleja i Pilar Bonet que van explicar directament als alumnes les seves experiències en accions (performances).

Precisament, Calleja ha estat el convidat d’honor aquest matí per presenciar una de les darreres intervencions que els alumnes havien preparat a la platja. Un missatge fragmentat, amb la inscripció “No me he perdido” ha estat dipositat dins de diverses ampolles i llençat al mar.