'NOMBR3S': una exposició que mostra la importància dels nombres en el nostre dia a dia

Produïda per ”la Caixa”, es podrà visitar des de l’11 de febrer fins al 31 de juliol a l’Ateneu de la Fundació Iluro

  • Redacció // Foto: Fundació Iluro
  • Dijous, 13 Febrer 2020 09:30

Nombr3s

Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació Bancària ”la Caixa”, i Pere Carles, president de la Fundació Iluro, així com representants de les diferents entitats que hi col·laboren han inaugurat aquest dimarts a Mataró l’exposició NOMBR3S de bona família. La seva utilitat en la vida quotidiana.

La mostra proposa un recorregut per la història dels nombres, des dels naturals fins als complexos, durant més de cinc mil·lennis. Naturals, enters, racionals, reals o complexos, la nostra vida és avui inconcebible sense tots ells. 

L'exposició es podrà visitar a l’Ateneu de la Fundació Iluro des de l’11 de febrer fins al 31 de juliol. A més a més, està especialment concebuda per a la visita de centres educatius a través de tallers en els quals l'entitat ha col·laborat estretament amb l’Associació de Professors i Mestres de Matemàtiques (APaMMs) i el Centre de Recursos Pedagògics de Mataró - Maresme I (CRP).

També de la mà d’APaMMs, s’organitza un cicle de conferències sota el títol “Núm3ros importants, socials i curiosos”, en què s’aproparà el món de les matemàtiques al públic d’una forma planera i, sobretot, curiosa.

L'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), en co-producció amb el Foment Mataroní i amb la Fundació Iluro, ha dissenyat per a principis de març un espectacle musical que posa en relació les matemàtiques i la música. Un quartet de corda de solistes de l'OSV, amb el suport d'un narrador, l'actor mataroní Roger Pera, servirà per il·lustrar diferents conceptes i coneixements matemàtics que estan ben presents en les seves obres. Aquesta activitat estarà disponible per a centres escolars els dies 5 i 6 de març i per al públic en general dissabte 7 de març.