S’inicia la primera edició del Festival d’Estiu dels Jardins de Cal Marqués d’Alella

El concert inaugural a càrrec de l’Orquestra de l'Acadèmia del Gran Teatre del Liceu

L'Orquestra de l'Acadèmia del Gran Teatre del Liceu, formada per seixanta músics, juntament amb dues corals, protagonitza, avui divendres, el concert inaugural del primer Festival d'estiu dels jardins de Cal Marqués d'Alella, que inclou dues actuacions més. L'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, serà l’encarregat de presentar el programa d’aquest festival, que es farà a l'aire lliure en uns jardins aristocràtics d'arbres centenaris, amb capacitat de fins a 500 persones.

L'Orquestra de l'Acadèmia del Gran Teatre del Liceu, formada per seixanta músics, la coral dels "Antics Escolans" de Montserrat, dirigida per Jordi Boltes, i la coral Contubat Me, dirigida per Juanjo Grande, oferirà, sota la direcció musical de Guerassim Voronkov, "Cançó d'amor i de guerra", de Rafael Martínez Valls. Es tracta d'una sarsuela catalana en dos actes que es va estrenar per primera vegada a Barcelona l'any 1926 i que es va reproduir a Alella en format concert.

El segon dels concerts que s'ha programat tindrà lloc el dissabte 23 de juliol i serà protagonitzat per l'Orquestra de Cambra de l'Empordà i la Polifònica Joia d'Alella, dues formacions que realitzen concerts conjunts per tota Catalunya des de fa temps.

El dia 2 de setembre se celebrarà el tercer i últim dels concerts, a càrrec d'Art Cambra, una formació barcelonina fundada l'any 2000 que barreja la música amb altres disciplines, acostant-la a la representació teatral.

La intenció del consistori és poder ampliar en altres anys l'oferta musical i combinar-la amb altres disciplines artístiques, com el teatre i la dansa, però, per ara, a part de la qualitat musical dels concerts, l'oferta es complementarà amb la possibilitat de passejar per uns jardins de gran bellesa habitualment tancats al públic.