Les Santes 2010 no tindran xeringada

Se substitueix el popular acte del matí del 29 per una “ruixadeta” el dia 26 al migdia

La Comissió de Les Santes es va constituir el passat dijous 25 amb aires renovats. La sala d’actes de Can Palauet es va omplir de gent que voluntàriament vol col·laborar en l’organització de la Festa Major de Mataró, que se celebrarà del 23 al 29 de juliol.

 

Era un aspecte totalment invers a convocatòries d’anys recents i és que la reunió plenària de la Comissió es va publicitar a l’Agenda Cultural de l’IMAC i això va revertir en més ganes de participar que mai. Com sempre, en reunió oberta es van donar a conèixer alguns detalls de la festa que avança Cultura: el més rellevant, que no hi haurà Xeringada.Motius econòmicsI és que l’organització de Les Santes no quedarà aliena a la crisi econòmica i això obliga a optimitzar el pressupost i les infraestructures de la festa. Per aquest motiu, la Xeringada que fins l’any passat era la gran cita del dia 29, el darrer de Santes, desapareix i en el seu lloc i a mode de substitut s’introduirà la ruixadeta, una germana petita de la Gran Ruixada amb la que acaba la Nit Boja, el 25 de juliol. Així doncs aquesta nova ruixadeta serà la nova atracció del matí del 26 de juliol abans dels concerts de banda i de Barram i de la pròpia repicada de campanes.Hi haurà doble xindriadaAltres detalls que van transcendir de la Festa Major de Les Santes, en la que a partir d’ara es començarà a treballar en subcomissions, és que el Passeig Marítim recuperarà la xindriada que l’any passat va perdre perquè la ballada de sardanes de després dels focs artificials de la nit del 27 van emigrar a la Plaça de Santa Anna. Enguany es podrà menjar xíndria a la vora del mar i també a Santa Anna. Doble celebracióPel que fa als aniversaris, enguany fan 25 anys les Diablesses i també un dels actes més especials per la Família Robafaves: la Postal de Gegants. La resta de detalls s’aniran concretant entre la gent voluntària que van demanar des de més actes festius pensats per a la gent gran, a parlar d’un possible canvi de plaça per l’actuació castellera de Les Santes.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: