Imprimir aquesta pàgina

Dos trasllats i una Processó

La temperatura confrare va en augment en vigílies de Setmana Santa amb les confraries i germandats intensificant les seves agendes

Cultura 2018, la soledad

A una setmana de l'inici de la Setmana Santa, la temperatura confrare de Mataró puja de valent. En les últimes setmanes, confraries, germandats i Armats han intensificat els seus actes públics, els rituals i assajos per tal que a partir del Divendres de Dolors la ciutat torni a viure deu dies d'intensitat i devoció. En espera dels dies centrals, però, aquest cap de setmana es pot considerar com el darrer de pre-Setmana Santa i tindrà ja recorreguts amb les imatges anant en processó pel carrer. I és que cal preparar-se i de la mateixa manera que els pilots van a la graella de sortida abans d'una cursa, els passos i misteris van a les seves parròquies abans que siguin els dies sants.

Cultura 2018, jesus captiuDissabte, el Nazareno, l'Esperança, el Captiu i els Dolors van a les seves parròquies

El trasllat del Nazareno

Els trasllats

Aquest cap de setmana estarà marcat, doncs, pels trasllats. Les dues germandats amb doble imatge, la del Nazareno i l'Esperança i la del Captiu i els Dolors portaran els seus passos des de les seves seus a la parròquia on estan adscrits: la Maria Auxiliadora en el cas dels de Cerdanyola, i Santa Maria en el cas dels protagonistes de les processons dels Dolors i el Prendiment. Els trasllats s'acostumen a fer en passos de mides menys reduïdes i un cerimonial més simple respecte el vigor escènic de les processons principals. Tot i això no deixen de ser les primeres imatges pròpiament de Setmana Santa, els indicis o prolegòmens del que vindrà al cap d'una setmana. També serveixen per sortir al carrer per primera vegades, culminant setmanes d'assajos intensos.

El trasllat de fa dos anys del Captiu i els Dolors

Un d'aquests assajos que ja s'ha convertit en una cita diferent i esperada és el que precisament van protagonitzar els portants del Captiu i els Dolors dissabte passat pels carrers del Centre. I és que altra vegada van fer un assaig solidari en què anaven ent processó amb una caixa de grans dimensions en la que recollien aliments per al Banc dels Aliments. Una manera diferent de dur pes, en aquest cas solidari, a les espatlles.

La Soledat, en processó
A més dels dos trasllats –que coincideixen dissabte a les sis de la tarda– una altra Processó tindrà el protagonisme del cap de setmana. Serà el diumenge a quarts de sis quan la Soledat, que tanca el seguici del Divendres Sant, sortirà de la seva seu al Carrer Miró en la processó de la Coronació de la Verge.