Setanta petits confrares fan possible la Processó Infantil

L'estrena del nou acte és un èxit de públic i d'ambient, molt familiar

  • Cugat Comas i Fotos de Jordi Merino
  • Dimarts, 03 abril 2018 10:55

Processó infantil

La tarda del Diumenge de Pasqua, mentre a moltes llars mataronines es cruspien les restes de la mona, era sinònim de novetat a Cerdanyola. Feia anys que l'esquelet programàtic de la Setmana Santa de Mataró no incorporava una novetat en forma de processó i era lògica l'expectació que hi havia fora de Maria Auxiliadora, tot esperant la primera Processó Infantil de Pasqua. Si s'hi afegeix que entre el públic destacaven les famílies de la setantena de petits confrares que formaven el cos de portants de la imatge de Crist Ressucitat s'entén que l'ambient fos festiu i sobretot molt familiar.

Processó infantil

Era la setena Processó en pocs dies a Mataró –el programa d'actes de la Setmana Santa se'n va fins la quarantena d'actes– i la principal novetat d'aquest any, impulsada per la confraria del Nazareno i l'Esperanza. Els "grans" van propiciar que en tot moment els petits evolucionessin amb sobrietat pels carrers de Cerdanyola. No hi van faltar elements propis de la 'Noche Morada' com la pluja de pètals sobre la imatge del Crist Ressucitat al seu pas per sota alguns balcons.

Processó infantil

A l'estil de la confraria

Les proximitats de la parròquia van ser testimoni de la primera sortida d'una imatge de l'escola olotina portada amb gran elegància per uns menuts i menudes que ho havien assajat a consciència. Vestits d'un color blanc realment impol·lut, van treure el pas molt a la manera amb què els grans de la seva confraria duen l'Esperanza. Amb el simbòlic gest de recolzar la mà amb el portant de davant com a distintiu. L'Agrupació Musical Costaleros de Castelldefels, habituals de les processons de l'entitat i pràcticament uns cerdanyolencs més, van posar-hi les marxes de processó. La valoració que en fan els organitzadors és que, realment, la Processó Infantil ha fet fira i es consolidarà.

Processó infantil