Mostra de Bestiari pels cinc anys del Basilisc

El Ball de Diables de Mataró organitza aquest cap de setmana la II Mostra de Bestiari Festiu i Tradicional de Catalunya. Els actes inclouen una cercavila i una exposició.

  • Anna Galdón // Foto:cedida
  • Dijous, 14 Febrer 2019 17:32

Cultura 2019, basilisc encesa-daniel ferrerLa bèstia amb cos de gall, pell de gripau, aspecte de drac i cua de serp arriba als cinc anys de vida. L'últim gran projecte del Ball de Diables de Mataró, l’element que il·lustra el vestuari dels diables i que representa el món del camp, la pagesia i el món rural celebra el primer lustre, i ho fa portant a Mataró la II Mostra de Bestiari Festiu i Tradicional de Catalunya.

De fet, la figura, l'última de foc en incorporar-se a les de la ciutat va ser presentada precisament durant la I Mostra de Bestiari Festiu i Tradicional de Catalunya, el 2014. Ara, i coincidint amb els cinc anys de l'efemèride, els organitzadors preparen la segona edició d'aquesta mostra de bestiari festiu i tradicional, i inclouen activitats complementàries per celebrar la fita.

D'entre aquestes activitats destaca la cercavila que tindrà lloc el dissabte 16 de febrer a partir de les 17h (i que tindrà ball i plantada de figures a la Plaça Santa Anna incorporats) i l'exposició de figures a l'Ateneu de la Fundació Iluro (situat a la Riera, 92). Una exposició que s'inaugurarà el 17 de febrer i que estarà oberta al públic fins al 3 de març.

Cultura 2019, aliga de tarrega

Figures vingudes d'arreu

Els actes tindran per acompanyants les figures de bestiari vingudes d'arreu de Catalunya. En aquesta ocasió es tracta de l’Àliga de Tàrrega, el Basilisc de Valls, el Bou de Vic, els Cavallets de Sant Jordi de Manresa, la Cucafera de Reus, el Drac de Granollers, el Griu de Tarragona, el Lleó del Vendrell, la Mulassa de Falset i la Víbria de Reus.
Pels organitzadors, el Ball de Diables de Mataró, la d'aquesta cap de setmana és “una oportunitat per conèixer i gaudir de la varietat i riquesa cultural del bestiari festiu del nostre país”.