Festes de l’Aplec de Sant Simó: prop de vint dies d'activitats

Per motius aliens a l'organització, s'han anul·lat la majoria d'actes de dissabte 26

  • Redacció // Foto: Aj. Mataró
  • Divendres, 11 Octubre 2019 09:16

Cartell de l'Aplec de Sant Simó

Aquest any, les Festes de l'Aplec de Sant Simó se celebren entre el 13 i el 30 d'octubre. La música serà la protagonista destacada durant aquests prop de vint dies, doncs no hi faltaran la mostra de flabiolaires de la ciutat per celebrar els 300 anys d'aquesta tradició, la música clàssica amb l’Orquestra Simfònica Moderna Amateur, el jazz de la Ohio Big Band, els concerts de corals de Mataró i la música barroca del Quartet Barroc de Sant Simó, entre altres.

Per motius aliens a l'organització de les festes, enguany s'han suspès diversos actes programats pel dia 26 d'octubre: l'actuació castellera amb els Capgrossos, la rebuda i cercavila de gegants, el concert de l'Orquestra Camerata Obertura (que es posposa al 23 de novembre), la castanyada, l'espectacle de màgia i les havaneres. Es mantenen el repic de campanes, la cercavila de la Família Robafaves i l’Àliga de Mataró, i els jocs per als infants del matí.

Tot i els canvis de dissabte, la programació de diumenge 27 es manté intacta.  

Com mana la tradició, dilluns 28 d’octubre al voltant de l’ermita hi haurà la venda de sabres, el dolç propi de la diada de Sant Simó, a càrrec de les pastisseries de la ciutat, que també oferiran panellets i castanyes. La festa s’acabarà el dia 30 amb dues cantades de cançons marineres.

Podeu consultar tota la programació de les Festes de l'Aplec de Sant Simó en aquest web.