La desena edició del remat final de les figures

La Principal de la Nit hi posa la música

  • Redacció
  • Dijous, 28 Juliol 2016 00:00

No n'hi ha prou

Dijous vinent serà, ni més ni menys, que el desè No n'hi ha prou! de Les Santes. Un acte relativament modern que va fixar com a nom el crit recurrent dels més petits cap als Gegants i que va fixar com a nou ritual, potser el darrer en la seqüència festiva, una sortida nocturna de totes les figures, que ha fet fortuna i s'ha convertit en un dels actes més esperats del programa.

Molts elements han ajudat a fer d'aquest autèntic remat final un dels que generen més imatges. Les figures surten en ordre de dins l'Ajuntament amb un tarannà festiu sols comparable al dels propis Gegants en el decurs del Desvetllament Bellugós. Diablesses, Momerota, Drac, Àliga i la Família Robafaves protagonitzen un acte d'una hora de durada que suposa el darrer esclat col·lectiu, abans que sigui 29 de juliol i toqui anar a Tancar.

El No n'hi ha prou s'ha convertit en l'acte referent de la penúltima nit de Les Santes

La música, la clau

L'ingredient diferencial, més enllà de l'hora, és la música que des de la primera edició va a càrrec de La Principal de la Nit. Aquesta formació de cobla que dirigeix Marcel Casellas és l'encarregada de fer ballar tothom amb la cançó homònima de l'acte a la que tothom respon enèrgicament "No n'hi ha prou!" o amb  les versions de clàssics mataronins. També la Dormida amb la qual acaba l'acte, passada pel filtre de la sonoritat de cobla, és un altre moment molt esperat en què és un públic molt més ganàpia que l'habitual el que envolta les figures, desbordant un entusiasme sospitosament relacionat amb l'hora del propi acte.

També s'ha de mencionar, però, que el No n'hi ha prou! requereix, igual que el Desvetllament, d'uns certs patrons de conducta per facilitar les evolucions de les figures en un espai tan petit com és el davant de l'Ajuntament. És per això que es fa una crida a la col·laboració per mantenir el ritme i el sentit d'un acte que està d'aniversari.

Les figures, protagonistes

Les voltes de totes les figures en sentit anti-horari marquen l'inici i el final dels balls barrejats entre figures, que són protagonistes del primer tram de l'acte.

La del No n'hi ha prou! acaba sent, pròpiament, la darrera Dormida per més que no sigui convencional, ja que evoluciona al so de cobla.

No n'hi ha prou, a davant l'Ajuntament a les 2h de la matinada