Nit Boja apoteòsica sense cap rastre de pluja

L'assistència és notablement més baixa que els últims anys gràcies a la temperatura i el ritual es torna a demostrar infalible

  • Cugat Comas i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dimecres, 26 Juliol 2017 12:52

El Desvetllament

Mataró es va oblidar ahir a la nit de paraigües, radars, previsions i maleficis i va tornar a completar el ritual infalible de la Nit Boja. Si la Crida va quedar afectada, cap dels actes de la matinada del 25 van patir i, encara més, la pluja de tarda va ajudar a rebaixar una mica l'afluència i propiciar un Desvetllament, Escapada i Ruixada del tot plàcids. Al punt de dos quarts de dotze sortien els Gegants a una Riera menys plena que en altres ocasions i a la que s'accedia pels flamants controls d'accés que es van revelar molt útils per eradicar el vidre i gens problemàtics pel que fa al trànsit de les persones. La baixada del Desvetllament es va fer en una Riera menys plena a la part inferior i més a vessar darrera la banda, amb la puntualitat habitual i l'esclat col·lectiu que correspon. Acabat l'últim Bequetero de la tanda Ebri Knight iniciava una hora de foc musical mentre els diferents bars de la zona facturaven amb fruïció.

El Drac a l'Escapada

Si el Desvetllament Bellugós va notar que l'assistència s'havia esmorteït per l'efecte dissuasori de la pluja vespertina, l'Escapada a Negra Nit també ho va fer patent. Amb l'únic però que molta de la pirotècnia fixe no es va encendre per haver quedat malmesa per la pluja, l'eixam de diables i les quatre figures no van deixar en cap moment de convertir el centre en un petit infern. A pas ferm es va cobrir el recorregut habitual propiciant instants màgics com el del final de la Plaça de l'Ajuntament.

La Ruixada

Fred a la Ruixada

La Ruixada va notar ben aviat que la temperatura no era la típica d'una nit de canícula i bo i que s'hi van congregar unes 15.000 persones –la processó humana provinent de la festa de baix a mar és un acte més de la Nit Boja, ja– ben aviat es van fer forats a la zona on les mànegues ho remullaven tot. Altre cop va ser el colofó massiu a la nit més intensa del calendari local, amb els últims èxits sonant a tota pastilla fins que el darrer Bequetero de la nit, Sopa de Cabra i Txarango van cloure la festa quan l'alba tot just s'intuïa.

Controls al Desvetllament
Els controls funcionen
La gran novetat del dispositiu de seguretat especial per la Nit Boja va funcionar sense problemes i amb bona col·laboració del públic, que va fer cas als consells i va anticipar la seva presència dins el recinte delimitat. Les dades de l'Ajuntament asseguren que a l'inici del Desvetllament hi havia 12.400 persones, al punt de la mitjanit 10.900 i a l'inici de la pujada 8.400. Pel que fa a les atencions mèdiques es van fer un centenar d'assistències mèdiques en tota la nit, amb onze evacuacions a l'Hospital essent per intoxicació etílica la majoria d'elles.