La Gegantada canvia de format i ubicació

L'acte, aquesta tarda, propicia les primeres grans aglomeracions al Centre

GEGANTADA

Si és 24 de juliol hi ha dos coses a fer de manera obligada. La primera és felicitar les Cristines que coneguis i la segona, si hi ha canalla a casa, és anar a la Gegantada. Aquesta és la jornada gegantera per antonomàsia i el dia que més figures locals surten al carrer i responent i completant un ritus que cada any es perfecciona més. De la mateixa manera que a Mataró no es pot entendre Sant Jordi sense la trobada de gegants, pràcticament es pot dir que no són Santes fins que el rovell de l'ou del centre no queda literalment col·lapsat. És el primer gran acte familiar i es nota a l'ambient les ganes boges de Festa Major. Els gegants de les seves escoles, la calor esmorteïda i la primera aparició dels Gegants i Nans de la ciutat. Tot són motius de sobres perquè els menuts de la ciutat tinguin més que subratllada aquesta data. I amb ells els milers de pares.

Gegantada
Des de la Plaça de Santa Anna,
18:30h

Gegantada

La principal novetat de la Gegantada d'aquest any és el canvi de recorregut. Tots els gegants, gegantes, nans i capgrossos començaran l'itinerari des de Santa Anna, on fins ara acabava l'acte. D'allà entomaran Riera amunt i passaran per davant de l'Ajuntament on s'hi sumarà la Família Robafaves. 

El destí de tots plegats serà la Plaça de la Brisa. On es faran les ballades finals.

La Plaça de la Brisa, un espai amb història santera
Amb el final de la Gegantada és ben probable que la Plaça de la Brisa registri l'entrada de públic més alta de la seva història. Aquest espai delimitat per llars i amb el club l'Esplanada de teló de fons té, ja, història acumulada dins la Festa Major. Durant lustres va acollir concerts i balls com el que sempre protagonitzava la Banda de Gaianes a Mataró. També ha acollit la Mostra de Balls de les figures o sessions de swing. Ara torna.