Un acte d'homenatge a les víctimes de la Covid clourà el "Mataró s'enlaira"

L'Ajuntament avança algun altre detall dels actes descentralitzats que es faran a la ciutat durant els habituals dies de Les Santes

Santes concert

A poc a poc anem coneixent algun nou detall sobre la celebració anomenada “Mataró s’enlaira” que se celebrarà a la ciutat els dies 25, 26 i 27 de juliol, tres dels dies habitualment més destacats de la Festa Major de la ciutat que enguany no se celebrarà de la manera habitual. Recordem que aquesta festa estarà descentralitzada amb vuit escenaris repartits per la ciutat.

Aquest dijous –a la Comissió Informativa Municipal de Qualitat Urbana i Benestar de la Ciutadania– s’han conegut alguns detalls més, dels que destaquen que el "Mataró s'enlaira" començarà amb un acte simbòlic d’agraïment als que han estat cobrint la pandèmia i acabarà amb un homenatge a les víctimes de la Covid-19 i els seus familiars. Dos actes d’obertura i clausura que es duran a terme simultàniament en diferents espais de la ciutat, per arribar a un màxim de públic sense aglomeracions i seran retransmesos en directe per Mataró Audiovisual.

Un punt de trobada que vol afavorir també el sector cultural

Amb aquests actes, l''Ajuntament busca mantenir "un moment de trobada i de celebració" i a la vegada també ho veu com "una oportunitat per activar el sector professional de la cultura, que ha patit les conseqüències de l’aturada d’aquests mesos". Per aquest motiu han treballat en un projecte que busca "col·laborar en la reconstrucció social, afavorir a la reactivació de les entitats i associacions de la ciutat, contribuir a la protecció del teixit empresarial, artístic i creatiu i generar llocs de treball incentivant el consum cultural". Segons expliquen des de Cultura, es preveu que "en el desenvolupament de la festa hi participin aproximadament una cinquantena d’empreses i professionals, que donarà feina a més de 450 persones".

Els costos previstos del “Mataró s’enlaira” són de 250.000 €. Enguany no hi haurà articles de marxandatge ni de botiga.

Els espais on tindran llocs els actes (el Parc de Rocafonda, el Passeig Carles Padrós, els Jardins de l'Escorxador, la Plaça de l'Ajuntament, la Pista de l'Eusebi Millan, la Plaça Occitània, el Parc de Cerdanyola i el Parc de la Llàntia) estaran habilitats per acollir un màxim de 800 persones i l’activitat no s’allargarà més enllà de les 24 h.

Ciutat 2017/2019, jardins escorxador

En les propostes professionals es fa una clara aposta pels artistes de Mataró i s’ha obert la porta a què les entitats que tenen una clara vocació cultural puguin tenir un espai on mostrar la seva activitat. Un total de 18 entitats han fet la seva proposta d’espectacle per a ser representat.