Imprimir aquesta pàgina

El retorn de Johnny Pappa's

El Clap acull aquest dissabte el retrobament d'un dels grups bandera del rock mataroní dels 90, 20 anys després del seu darrer concert

Cultura 2014/2015, Jonny pappa'sTornen els Johnny Pappa's. La notícia va córrer com la pólvora la tardor passada entre els més veterans de l'escena rock local. Tornen per una nit i sense més vocació de continuïtat, a priori, que el fer un retrobament i passar-s'ho bé, sí. Però tornen els Johnny Pappa's, talment com si les últimes dues dècades no haguessin passat. Qui són els Johnny? Molta gent no deu haver sentit a parlar d'aquests cinc amics que a mitjans dels noranta eren un dels grups fetitxe de l'escena local. Eren temps de Ronda Barceló, d'eclosió musical, de locals com el Local o el Little Rock.

En aquest ambient i sota un segell com La Col Records del que algun dia caldrà escriure la història, van gravar dos discs –de quatre i deu cançons– i van protagonitzar diferents concerts un grup de cinc amics.  Són Joan Rovira, David Puig, Juli Manté, Chevy Blues i "Peck" Soler, membre de Sopa de Cabra.

"Nosaltres som un grup de rock dels 90 però formem part d'una escena que a Mataró arrenca els 70 i arriba a l'actualitat"

Explica el cantant Joan Rovira que "ja el 1997 ens vam presentar dient que no preteníem aportar res de nou a la música i ara, 20 anys després, veiem que vam complir i no hem aportat res de nou però ens feia gràcia retrobar-nos i estem molt contents d'aquesta oportunitat".

Amb l'entrada del concert s'inclou un dels dos CDs que el grup va gravar.

Rock d'una època

Per Rovira "volem reunir-nos una altra vegada, això és tot" tot i que confessa que estan impressionats "de la quantitat de gent que ens diu que vindrà i que se'n recorda". El concert d'aquest dissabte, però, també suposarà l'oportunitat per a molta gent de veure per primera vegada el grup mataroní. Hi ha qui n'ha sentit a parlar i entre el públic també hi haurà fills i nebots dels artistes. Per a l'ocasió, els  Johnny Pappa's sumaran les veurs com a coristes d'Helena Romero i Laura Velasco i prometen energia com si abans-d'ahir fos aquell dia de finals de 1998 en què per última vegada van pujar dalt d'un escenari. Fins aquest dissabte, és clar.