"Al Clap m'hi sento com a casa"

Parlem amb Oscar Torres, cantautor mataroní líder de la banda Oscar Torres & Band que presenta el seu segon disc aquest divendres a la nit

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Dijous, 09 Febrer 2017 00:00

Cultura 2014/2015, oscar torres & bandPer què el segon disc es titula ‘Persiguiendo un sueño’?

Perquè és el que he fet des que vaig començar a la música: perseguir els meus somnis i, ara, els de tota la banda. Inicialment preteníem titular-lo ‘la rumba de Mataró’ però finalment ‘Persiguiendo un sueño’ em va semblar més adequat perquè és un disc ple de vivències i experiències.

En què es diferencia del primer?

Entre el primer i el segon disc hi ha un canvi radical. El primer el vam treure el 2011 en guanyar un concurs de beques organitzat per la Casa de la Música justament a la Sala Clap. Teníem ganes de gravar un disc amb les 10 cançons que teníem llavors però érem molt inexperts. Ara notem molt el canvi que hem fet, és molt més ‘rumbero i rockero’.

Què significa per a vosaltres tornar al Clap?

Al Clap m’hi sento com a casa, és la sala de concerts i festa per excel·lència de Mataró. Els estem profundament agraïts perquè van ser ells qui ens van donar l’oportunitat de gravar el primer disc.

Quines expectatives teniu pel concert d’aquest divendres?

R: Tenim molt bones expectatives i espero trobar-me el Clap ple a vessar, com la primera vegada que hi vam tocar. Ara tenim un concert molt més treballat i elaborat i les expectatives són molt bones.

A part d’aquest concert, què més teniu pensat fer per promocionar el disc?

R: Ara tenim programats diversos bolos, anirem publicant diferents vídeos per Internet, etc. De moment no pensem en nous discos, sinó que intentarem fer una gran gira que és el que ens preocupa.

Com es fusiona la rumba, el rock i el flamenc en un mateix disc?

Jo sempre he sigut ‘rumbero’ i el que faig és agafar el patró rítmic de la rumba i combinar-lo amb lletres més rockeres. A més, incorporem sons del rock amb una bateria molt potent, la incorporació d’una guitarra elèctrica mentre la guitarra acústica fa el ventilador típic de la rumba.