Imprimir aquesta pàgina

Catifa estesa per a l'Orfeó Català

El cor compartirà escenari del Monumental amb el Cor Ciutat de Mataró divendres, i demà dissabte es farà la torna a Barcelona

Cultura 2018, cor ciutat mataroLa sola presència a la programació de grans concerts simfònics del Foment de l'Orfeó Català ja és, de per si, una notícia per a la lírica local. Si la vinguda de la gran coral catalana s'emmarca, a més, en un projecte com 'Xarxa Coral 2018' d'intercanvi amb cors de les diferents comarques, la cita guanya valor afegit. I si s'hi afegeix que per a l'ocasió és el Cor Ciutat de Mataró que dirigeix Jordi Lluch qui farà d'amfitrió, la data d'avui divendres 9 de març ha de quedar subratllada a moltes agendes. Divendres a Mataró i dissabte a Barcelona, un concert i la seva torna. Una visita i la tornada.

L'Orfeó Català és un dels cors amateurs de referència del país. Amb més de 125 anys d’història, va ser fundat el 1891 per Lluís Millet i Amadeu Vives per difondre el repertori coral català i universal i vetllar per l’excel·lència artística de les seves interpretacions. Simon Halsey n’és el director titular, i Josep Buforn és el pianista del cor. Té la seu al Palau de la Música Catalana i ha interpretat les obres més representatives del repertori coral.

El concert és aquest divendres 9, a les 21h al Teatre Monumental

D’entre els darrers compromisos internacionals destaquen els concerts a Londres el mes d’agost de 2017 amb una actuació en solitari a la Southwark Cathedral i el debut de la formació al Proms de la BBC, un dels festivals de música clàssica més importants que se celebren a la capital anglesa.
No només fa tours internacionals, però, sinó que teixeix sinergies amb cors del territori amb el projecte que els porta a Mataró.

El Ciutat de Mataró, al Palau
El de l'Orfeó Català al Teatre Monumental comptarà amb el Cor Ciutat de Mataró, que participarà al final amb unes peces conjuntes. Com a tornada, els mataronins seran l'endemà al Palau de la Música Catalana on tindran l'ocasió de ser protagonistes a l'escenari de més renom del país.

Cultura 2018, cor ciutat mataro
Cor Ciutat de Mataró
Dissabte retornarà la visita a l'Orfeó participant del concert al Palau de la Música