Imprimir aquesta pàgina

Les Músiques Tranquil·les tornen a la tardor i surten del Casal

El Kanka, Jo Jet i Maria Ribot i Orpheus destaquen a la programació, dues propostes de les quals es traslladaran els dissabtes al Teatre Monumental

Cultura 2017, musiques tranquiles

Les Musiques Tranquil·les ja compten amb una programació de tardor, la qual és el resultat d’un procés participatiu dels membres de la comunitat que ara ronda les set-centes persones. Els concerts d’aquesta tardor començaran amb folk celta d'origen gallec, diverses facetes del jazz i soul des de l'Argentina, i acabaran amb dues propostes de la terra amb sonoritats innovadores.

Qui encara no conegui les noves Músiques Tranquil.les s'està perdent una cita mensual de luxe: música de primera acompanyada de les tapes del bar d'El Casal al teatre l'Aliança de Mataró. A partir de la tardor, a més dels concerts mensuals els dijous, el cicle es traslladarà en dues ocasions als dissabtes al Teatre Monumental. Serà durant els mesos d'octubre i novembre quan l’espai acollirà els concerts de El Kanka i Orpheus XXI.

La programació

El cicle començarà el dijous 13 de setembre amb O Val das Mouras, un concert al Casal de la Nova Aliança d’una formació celta-folk que basa la seva proposta musical en l’obra poètica de Rosalía de Castro. La banda, que comparteix nom amb un llegendari bosc de Galícia, convida a iniciar un viatge enrere en el temps cap a algun lloc llunyà, a través de profundes melodies i harmonitzant els versos.

El 4 d’octubre serà el torn de Miau Trio, una formació vocal femenina que combina el jazz amb altres estils i un toc humorístic molt personal. Miau Trio apropa una experiència musical i performativa difícilment explicable amb nous aires des de l'Argentina.

Guillem Roma serà el tercer artista del cicle, el qual tocarà al Casal el dijous 8 de novembre. L’artista osonenc no para de recollir els fruits d’escampar el bon rotllo i la frescor que desprèn la seva música. Una proposta original que fuig d’etiquetes i patrons i que ha crescut amb la força emergent de les coses lliures fent camí amb veu pròpia.

El 13 de desembre serà el moment de gaudir de Jo Jet i Maria Ribot. El duet de manresans oferirà alguns dels treballs que formen part del seu darrer disc ‘Lliure o Descansar’. En aquest cas ofereixen una proposta inèdita: el duet acompanyat d’un cor de 7 persones.