Imprimir aquesta pàgina

El millor jazz torna a Mataró per posar fi a les vacances

La vuitena edició del Tast de Jazz se celebrarà del 29 al 31 d'agost al Pati de la residència de Sant Josep

Dea Trio Jazz

Ja és aquí la vuitena edició del Tast de Jazz, cita cultural que marca la cloenda de l'estiu a Mataró. El cicle de concerts se celebrarà del 29 al 31 d’agost al Pati de la residència de Sant Josep i, una vegada més, combinarà el millor del jazz del país amb sorprenents i destacades propostes internacionals.

A més a més, el festival vindrà acompanyat d'una oferta gastronòmica i la possibilitat de fer una copa i un tast de vi.

Tot i que el passat diumenge ja va tenir lloc una cercavila a càrrec de la Dixie Rue del Percebe, que anunciava que el festival era a tocar, el Tast de Jazz comença de manera oficial aquest dijous. Els encarregats d'encetar-lo són dos veterans de l’escena de blues del país: el pianista August Thrarats, i el guitarrista i cantant Amadeu Casas. No estaran sols, sinó que vindran acompanyats de Jordi Mestres al contrabaix i de Xavi Hinojosa a la bateria. Ambdós són integrants de l’August Tharrats Trio, formació que oferirà un repertori basat en clàssics de blues i swing.

Divendres 30 d’agost agafaran el relleu els italians DEA Trio & Stefano Di Battista. El primer es tracta d'un dels projectes de jazz més consolidats d’Itàlia, que ve a presentar a Mataró el seu àlbum, Secret Love. En el seu directe s'aliarà amb el saxofonista Di Battista, nom propi del saxo alt del jazz italià i artista de renom internacional.

Michele Hendricks Quintet, dissabte a Mataró

El festival es clourà dissabte 31 d’agost amb el concert de Michele Hendricks Quintet. La nord-americana és una de les cantants més destacades de les últimes dècades, i filla de Jon Hendricks, un dels millors cantants de jazz de tots el temps.

El Tast de Jazz està organitzat conjuntament per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, l'Associació Jazz Maresme i Fabrés Produccions. El preu de les entrades del primer i tercer concert és de 9 euros, i de 12 euros el segon.

Les entrades es poden adquirir a la Direcció de Cultura (C. de Sant Josep, 9) de dilluns  a divendres de 9 a 14 hores. També es poden comprar a través del web www.entradesculturamataro.cat i des d’una hora abans a la taquilla.