Imprimir aquesta pàgina

Joan Pera, profeta a casa seva

L'actor és el gran reclam de l'obra 'Alguns neixen estrellats' a pocs dies de ser reconegut amb el Premi Gaudí d'Honor

Cultura 2019, alguns neixen estrellats joan peraAquest gener podria ben bé dir-se, oficiosament, el 'mes Joan Pera'. L'actor mataroní més conegut rebrà el pròxim diumenge 27 el Premi Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2019, el màxim reconeixement del cinema català i, a més, aquest divendres porta davant del seu públic més conegut, el de Mataró, el darrer muntatge teatral en el qual ha treballat. Una obra amb certs tocs auto-referencials respecte la trajectòria que ha fet popular arreu el nom i sobretot el timbre de veu de Joan Pera.


Joan Pera ha posat veu en pel·lícules i sèries a alguns dels personatges més universals de la comèdia, com Mr. Bean, Woody Allen, l'inspector Closeau, Charlot o Frank Spencer, el maldestre protagonista de N'hi ha que neixen estrellats. Ara, Pera els fa pujar a tots a l'escenari en una obra que pren el nom de la popular sèrie de la BBC, com a homenatge a l'humor britànic.Cultura 2019, alguns neixen estrellats joan pera

L'obra és divendres a les 20:30h al Teatre Monumental i val 21 euros a platea i 17 euros a amfiteatre

Acompanyat a escena de David Olivares, amb qui ja va treballar a El fantasma de Canterville, i sota la direcció d'Enric Llort, l'espectacle garanteix una història delirant i riallades. Alguns neixen estrellats és un espectacle que reflecteix la vida d'un personatge ingenu, simpàtic, entranyable que lluita per situar-se a la vida però, malauradament, és desgraciadet. La seva feina diària és trobar feina i quan la té no li dura més d'un dia; tot s'espatlla, tot se l'hi trenca... Podríem dir que és un "gafe".

És fàcil d'imaginar que un còmic com Pera avesat a representar aquest tipus de personatges troba, en aquest muntatge, una plataforma ideal per desgranar tot allò que l'ha convertit en únic. Inexcusable, en ple 'mes Joan Pera'.