Cara a Cara: Mobilitat Maresme

El PSC i la CUP tenen dos visions molt diferents de com ha de ser la mobilitat perl Maresme

Una carretera tova, més lenta

"Estem per la supressió de la N-II i la construcció d’una via alternativa"

 El recent acord entre la Generalitat i el Ministeri de Foment de supressió de l’actual N-II, dona compliment a una reivindicació històrica del Maresme, alhora torna a posar sobra la taula tots els temes relacionats amb la mobilitat al Maresme. Per el PSC es l’hora de prendre decisions i de solucionar problemes reals dels ciutadans.Per nosaltres la mobilitat passa per un sistema progressiu de reducció de peatges, per  les millores en ferrocarrils, per l’increment del transport públic dintre la comarca i la connexió amb Barcelona, per la construcció d’un carril per transport públic entre Montgat i Barcelona, per la supressió de la N-II i la construcció d’una via alternativa. Ara la Generalitat ha de treballar en el territori projectant i buscant l’acord amb els municipis, per fer una carretera que ha d’unir els pobles entre si, i amb Barcelona.Els PSC volem una carretera de les característiques proposades per la comissió de mobilitat del Consell Comarcal, no ens convé una via de llarg recorregut, i sí una carretera més tova i més lenta, però amb capacitat suficient per absorbir el trànsit actual i de futur i alhora que sigui segura, que respongui a les necessitats reals de mobilitat del Maresme, i que garanteixi que l’activitat econòmica de la Comarca no quedi disminuïda per unes connexions deficients.

Santi Fontbona, Primer Secretari del PSC de Maresme

Pel transport Públic 

Safont-Tria: "La mobilitat del Maresme passa per la redefinició del transport públic"

 La Generalitat ha aprovat recentment un estudi en el qual es projecta la construcció d’uns laterals de dos carrils de circulació a banda i banda de l’autopista C-32 en tot el tram del Maresme. Segons el grup municipal de la CUP, aquesta mesura no representa una solució del problema de la mobilitat a la comarca i a més, denuncien l’efecte crida cap al sector privat que segons ells provoca la proposta: “més carreteres, més cotxes, amb conseqüències tals com embussos diaris i la creació de noves urbanitzacions”. Segons el grup liderat per Safont Tria, “en els últims anys només s’ha crescut en la inversió en xarxa viària per carretera, sense invertir en mobilitat alternativa”. I és que pel grup, la mobilitat de la comarca passa per la redefinició d’un transport públic com a alternativa real al cotxe privat.

Safont-Tria, critica també l’impacte ambiental que podria tenir la mesura, i afirma que no és un model sostenible. El regidor recorda que “la gran majoria d’intervencions dels últims anys han suposat uns costos ambientals importants. L’autopista ha partit el Maresme per la meitat, en detriment d’espais agrícoles, principalment, i rieres, torrents i espais naturals. Per tot plegat, el partit demanarà al proper Ple que s’oposi al projecte dels laterals tot fent un front comú amb la resta d’ajuntaments maresmencs per tal d’afavorir una mobilitat alternativa al vehicle privat.

Xavier Safont-Tria, regidor i portaveu de la CUP de Mataró