Especial Tot Barris - Pla d'en Boet: L'evolució del barri obrer

Llegeix i descarrega't l'Especial Barris que hem preparat per a aquesta setmana!

  • Redacció
  • Dijous, 16 Octubre 2014 09:52

VISUALITZA L'ESPECIAL

DESCARREGA'T L'ESPECIAL

Barris, especial tot barris-pla d'en boet 1

En el Tot Mataró i Maresme del 17 al 23 d'octubre de 2014, trobaràs l'especial Barri a Barri Pla d'en Boet: l'evolució del barri obrer.

El Pla d’en Boet és un d’aquells exemples de barri amb els que un pot entendre i explicar l’evolució global de la ciutat a partir del cas particular. Va néixer com una zona residencial bàsicament obrera a l’empara de l’antic “Polígono Espartero”, l’antecedent de l’actual Polígon del Pla d’en Boet i les Hortes del Camí Ral.

Actualment el Pla d’en Boet és un barri dinàmic des del punt de vist associatiu, comercial i convivencial, que ha sabut aprofitar el seu disseny urbanístic quadriculat per guanyar espais compartits. Segurament la imatge més compartida que tenim d’aquest barri són les seves places, passatges i carrers. I la molta vida que s’hi fa gràcies a ser com és.

Mantenint la matriu obrera, el barri ha anat diversificant la tipologia de gent que hi viu amb un mestissatge realment exemplar. A nivell d’equipaments, a més, està ben ubicat i dotat amb escoles, instal·lacions esportives o la comissaria dels Mossos d’Esquadra. I tot, a recer de la vil·la romana de Torre Llauder, la seva gran icona.  

Barris, especial tot barris-pla d'en boet 2

Tens alguna cosa a dir sobre el teu barri? Una foto antiga, una anècdota, una queixa, una foto-denúncia? Alguna cosa que t’agrada i vols que se sàpiga?
El Tot Mataró de Barri a Barri vol recollir tot allò que voleu que trascendexi del vostre barri a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

     Especial Tot Barris - Pla d'en Boet - Edició 1645 [Del 17 al 23 d'octubre de 2014]