Especial Tot Sèniors (Edició 1891)

Llegeix i descarrega't l'Especial Tot Sèniors que hem preparat per a aquesta setmana!

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dijous, 07 Novembre 2019 16:16

VISUALITZA L'ESPECIAL

DESCARREGA'T L'ESPECIAL

Especials 2017/2019, especial seniors

En el Tot Mataró i Maresme del 8 al 14 de novembre de 2019, trobaràs l'Especial Tot Sèniors: aprèn com seguir cuidant la teva salut física i mental.

Arribar a la tercera edat no vol dir tancar-se a casa i deixar de fer les coses que més t'agraden. Envellir de forma activa és possible i, de fet, molt recomanable. Aprofita el temps i no deixis enrere les teves aἀ cions, tingues cura de la teva imatge i aprèn a treure partit de les noves tecnologies de forma responsable. Recorda que la solitud és també perjudicial per a la gent gran, així que no perdis de vista les relacions amb familiars, amics i coneguts, persones que poden fer-te el camí més agradable i, sobretot, més amè.

Canvis generacionals
Tradicionalment el cicle vital d'una persona, amb moltes petites variacions, era repetit pels seus descendents. Des d'una perspectiva de gent gran, els nostres fills van tenir una joventut molt semblant a la nostra. Aquesta situació, però, no es produeix en els nostres nets, els quals enceten una nova cultura, la de les noves tecnologies, cosa que produeix una clara ruptura en el cicle vital tradicional.

Especials 2017/2019, especial seniors

Inicialment, els pares ensenyaven els seus fills; després, es va passar a una situació en què pares i fills aprenien de manera conjunta, i, finalment, s'ha arribat a la situació actual, en què els pares aprenen dels seus fills. Els avis també cal que tinguin això en compte i aprenguin dels seus nets, si volen continuar estant al dia. Per a la gent gran es fa difícil entendre i adaptar-se a aquesta nova cultura que trenca molts motlles de la cultura tradicional, en què la gent gran ho sap tot. La realitat, però, és que aquests motlles no serveixen, han quedat obsolets i encara que es faci difícil assimilar-ho, la gent gran ha d'intentar fer tot el possible per acceptar-los.

ESPECIAL TOT SÈNIORS - EDICIO 1891 (DEL 8 AL 14 DE NOVEMBRE DE 2019)