Jordi Llargués, donar la mà al comerç

President de Bulevards de Mataró

  • Mireia Biel // Foto: Anna Aluart
  • Divendres, 10 Gener 2014 00:00

Perfils, jordi llagues

“Un ponent d’una conferència un dia em va dir que la paraula crisi significa canvi i des d’aleshores penso que qualsevol crisi és una bona oportunitat per millorar”. Aquest és Jordi Llargués, un home actiu i enèr­gic. És el President de Bulevards de Mataró, l’associació que agrupa els comerços de zones un pèl allunyades del centre com Cerdanyola, el Parc o la Via Europa.

Propietari d’un videoclub i tècnic informàtic de formació, Llargués va ser un dels fundadors, l’any 2001, de l’actual Bulevards de Mataró, l’associació de comerciants antigament anomenada del Nou Centre. “Els negocis que tenia engegats em van empènyer a un cercle on només hi comptava l’ambició”, recorda, i això em va fer pensar en “desenvolupar alguna activitat voluntària i al servei de la ciutat”.

“M’agrada que els clients traspassin el taulell buscant el nostre consell per tal que puguem acompanyar-los en la seva compra” explica Llargués. Però la feina feta per l’associació reporta un altre tipus de recompensa personal. Creu que  “hem de donar cobertura a tots aquells comerciants que estan fora del centre per complementar la feina de la Unió de Botiguers”. Segons Llargués, “el dia que tots els comerços quedin integrats en una sola associació que vetlli per la cohesió comercial, l’existència de Bulevards de Mataró no tindrà sentit”.

Mentrestant, Llargués seguirà al capdavant d’una entitat que vol transmetre positivisme: “És imprescindible que l’economia millori perquè el comerç de proximitat sobrevisqui. “S’ha perdut l’embranzida que tenien els comerciants per estar sempre pendents de les novetats”, segons explica. És per això que lamenta que “tants comerços locals hagin hagut d’abaixar la persiana perquè l’única cosa que no els faltava era la il·lusió”.


 

Llargués recorda que "El Corte Inglés havia de generar grans circuits comercials”

Circuits comercials
El Corte Inglés forma part de l’imaginari col·lectiu des de l’any 2005.  Havia de convertir-se en una “locomotora comercial”. “El primer projecte del Corte Inglés incloïa el manteniment de Can Fàbregas i projectava dues torres de negocis i habitatges que convertien aquell espai en una plaça tant potent com pot ser-ho la Plaça Santa Anna”, recorda Llargués. Però aquella proposta inicial va desaparèixer. El que és evident, però, “és que la vinguda d’aquesta locomotora comercial havia de crear circuits de compres que unissin diversos eixos de comerç”. Aquesta fita era important per intentar minvar l’estructura del comerç: “El centre és el rovell de l’ou i l’acompanyen barris satèl·lit”.

APUNTS

Defineix-te
Perseverant
 
Un llibre
‘El poder del ahora’ d’Eckhart Tolle

Una pel·lícula
‘El poder de la intención’ de W. Dyer

Un viatge
Un creuer pel Mediterrani

Un referent
Ghandi

Un repte
Seguir creixent en tots els àmbits