Ramon Pruna, empenta barcelonista

El nou president de la Penya Barcelonista de Mataró, l'entitat cinquantenària

  • Laia Mulà // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 06 Juliol 2017 09:57

Perfils 2017, perfils-Ramon PrunaAmb només quaranta anys, Ramon Pruna es posa al capdavant de la Penya Barcelonista de Mataró, sent així el president més jove que ha tingut mai l’entitat. Fa quatre anys que es va fer soci de la penya i, sense haver format part de l’òrgan directiu d’aquesta abans, des de fa dues setmanes lidera l’equip de deu persones que conformen la Junta.

Té clar que, tot i que conservarà la base de la Penya Barcelonista i tots els elements que aporten valor a l'associació, cal renovar i augmentar el nombre d’activitats “per engrescar a la gent a venir”. Opina que “tenint una població de 120 mil habitants, comptar només dos-cents associats indica que alguna cosa no funciona”, conclou.
Afirma que no busquen augmentar el nombre de socis directament, però si entrar en el teixit social de Mataró i ser més visibles per enriquir la presència de l’entitat a la ciutat.

La base de la Penya és facilitar als socis la possibilitat de desplaçar-se al camp, veure els partits a la seu de l’associació, a més d’organitzar altres activitats i excursions mensuals. Hi ha dos elements en els quals afirma que estan endarrerits: la implicació femenina dins la Penya, i la inclusió de les noves tecnologies com a mitjà de comunicació i difusió. “Hi ha lògicament penyistes femenines, però en els òrgans de gestió i organitzatius, no hi participen”.
 “Sóc un zero a l’esquerra jugant a futbol però des de petit sempre m’ha agradat molt”, comenta. Recorda que el seu avi el portava els diumenges a veure els partits de l’equip del Mataró, d’on va néixer la seva passió per aquest esport, i que sempre ha estat molt amant del Futbol Club Barcelona. Aquesta afició tan potent pel futbol va ser el detonant pel qual va entrar a la Penya, confessa.

“Sóc un zero a l’esquerra jugant a futbol però des de petit sempre m’ha agradat molt”.

Cultura i teixit social
“El teixit associatiu a Mataró és molt viu” i molt actiu, afirma. Al llarg dels anys Pruna ha format part de diverses associacions, sempre dedicant part del seu temps a tasques diverses. “He passat per Òmnium Cultural, he estat molts anys a l’Agrupament Antoni Comas, i a altres entitats”, explica. En definitiva, Ramon Pruna és actiu, treballador i fa temps que s'implica en la cultura i el teixit social de la ciutat. Confessa que destina el seu temps lliure a l'associació amb molta motivació.

APUNTS
Defineix-te: tranquil, pacient i humil
Una pel·lícula: ‘Braveheart'
Un llibre: ‘El meu destí' d’Isidre Esteve
Un repte: deixar la Penya millor del que estava
Un somni: la llibertat