Imprimir aquesta pàgina

Diana Gomà, tercera generació d'emprenedoria

És publicista i va crear juntament amb el seu germà l'empresa 'Tàctic', ara fa 10 anys

Perfils, 2017/2019 - perfils-diana goma

Amb la carrera de publicitat sota el braç, fa deu anys la Diana va decidir crear, juntament amb el seu germà Àlex, l'empresa Tàctic. “Volíem adaptar als nous temps el que havíem vist a casa”, explica mentre mira el calendari i comprova que, en efecte, fa ja una dècada des d'aquells inicis. “De fet... Ho hem de celebrar!”, exclama.

Ara, i gràcies a aquesta tasca emprenedora, ha rebut el Premi Jove Empresari menor de 40 anys de la Unió de Botiguers de Mataró. Un reconeixement que fa especial il·lusió, ja que els inicis de l'empresa no van ser fàcils: “L'aventura de Tàctic va començar en plena crisi econòmica, i la majoria de gent ens deia que estavem bojos”, recorda. “Però nosaltres teníem clar que l'aposta de futur passava pels mitjans digitals i per fer les coses diferents”.

Durant aquesta dècada, el sector ha fet un gir de 180 graus. “Als inicis fèiem moltes coses de disseny: flyers, cartells... i fa uns anys que fem moltes més coses web i de xarxes socials”, puntualitza. De fet, la primera persona que van incorporar a l'equip va ser per reforçar el tema web. Ara ja són set persones les que treballen a Tàctic, formant el que ells anomenen “el teu equip de comunicació”. A més, i “per sort”, explica, l'Àlex i ella són un bon tàndem: “Jo m'encarrego del contacte amb el client, gestió de projectes i de la part administrativa, i ell és més del món de les idees, més creatiu”, explica.

Hi ha jugat tota la vida a handbol i quan plegui li agradaria ser-ne entrenadora.

Dona i empresària
Un altre canvi que ha notat és el del tracte que rep per ser dona: “Als inicis, sent dona i jove, vaig tenir moltes dificultats, costava que em respectessin. Ara tinc més confiança en mi mateixa, però a més a més noto que amb aquest temps hi ha hagut un canvi de tracte cap a les dones”, sentencia.

Tota una vida dedicada a l'handbol

La Diana va iniciar-se a l'handbol de ben petita, seguint l'afició del seu pare. Segueix jugant, i quan deixi de fer-ho assegura que vol treure's el curs d'entrenadora per no desvincular-se de l'esport que tant estima. Però, a més, creu que l'handbol ha fet que tingui uns valors que li han servit, i molt, a la seva vida professional: "Si fas esport des de petita aprens què és el compromís i el treball en equip. Aprens a valorar el treball conjunt per sobre de l'individual i et marques uns objectius, i això és clau també en una empresa i a la vida".

APUNTS
Defineix-te: Treballadora i compromesa
Un llibre: '1984' de George Orwell
Una pel·lícula: La vida és bella
Un viatge: El Japó
Un referent: La meva mare
Un somni: Veure com s'assoleix la igualtat entre dones i homes a tot el món