Manel Mas, dedicació a la política local

L’exalcalde de Mataró, ara diputat a les Corts per Barcelona

Estudiant d’Econòmiques a la Universitat de Barcelona, a Manel Mas començava a preocupar-li la situació de la ciutat. Durant aquella època, el mataroní inicià la seva relació amb el moviment cooperativista de Mataró, i gràcies a un grup d’amics i un dels teòrics del moviment, Joan Raventós, entrà a formar part del Partit Socialista l’any 1974. Gràcies a la gran activitat com a militant del partit, l’any 1983 Manel Mas substituïa l’alcalde mataroní Joan Majó amb l’objectiu principal de refer, urbanísticament, la ciutat que tant malament havia crescut durant els anys setanta. “Vam dibuixar un model, que el vam aconseguir fer en molts anys. L’objectiu era fer la ciutat molt més homogènia del que ho era. El Parc Central és la culminació de tot això” explica Mas. El Passeig Marítim, l’Hospital o la planta de reciclatge d’escombraries són alguns exemples dels elements urbanístics més importants aconseguits pel mataroní en els seus vint anys com a alcalde de la ciutat. El mataroní ha format part de diverses comissions i consells relacionats amb el món local. “Vaig ser, durant vuit anys, President de la Federació de Municipis de Catalunya, una organització que agrupa unes 600 entitats locals. També vaig ser President de la Comissió d’Hisenda de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies on vaig aconseguir fets bastant rellevants. Aquestes dues coses són potser les que millor reflecteixen la meva projecció externa” explica el polític. L’any 2004 Manel Mas finalitzava el seu paper com a alcalde i es convertia en diputat a les Corts del Congrés com a portaveu de la Comissió d’Indústria, Turisme i Comerç. “Ara estic en una cosa de molta més projecció, però amb molt menys paper, és a dir, vaig ser cap de sardina i ara sóc cua de lluç” afirma en Manel.

‘La feina de la política és gestionar la col·lectivitat’

  Fa pocs dies, s’investia José Montilla com a President de la Generalitat, després de les polèmiques eleccions celebrades el passat 1 de novembre, marcades, sobretot, per la baixa participació ciutadana. Manel Mas atribueix aquest fet a dues causes: la primera, a l’excessiva informació que va aparèixer als mitjans de comunicació durant els tres anys de mandat de l’anterior tripartit i la segona, a la divisió de la societat. En Manel explica que actualment hi ha un grup de gent que viu més o menys bé, i un altre més o menys malament. Aquest segon grup no s’hi troba representat per cap partit i, per tant, no va a votar. “L’actual govern es troba davant d’un gran repte que ha de resoldre si vol que l’esquerra continuï tenint importància” afirma Manel Mas.  

Apunts

Defineixi’s Sóc una persona normal, treballadora, inquieta, observadora i, sempre dubtant de si el que penso és cert o no Un llibre Les tres novel·les i els tres contes d’en Jesús Montcada, sobretot Les calaveres atònites Una pel·lícula No sóc ni de televisió ni de cine. Suposo que durant el temps que vaig ser alcalde com que sempre estava envoltat de gent, arribava a casa i no em venia de gust veure res. Fa molt de temps que vaig deixar de veure cinema. Un viatge Itàlia, sempre. Un polític És molt complicat perquè he vist moltes coses, no tinc un mite d’un polític en especial. Més que un polític, tota la generació d’en Felipe González i en Jordi Pujol. Un somni Com que estic molt satisfet d’haver fet el somni de la ciutat, des de fa un temps estic en standby de somnis.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: