Juan Antonio Rambla, la processó del Prendiment

Integrant de la Germandat des dels seus inicis

Juan Antonio Rambla forma part de la Germandat Jesús Captiu i Nostra Senyora Dels Dolors, des de la seva fundació l’any 1987, l’única confraria de la ciutat que està formada per homes i dones des del seu inicis.Aquesta Germandat, fundada principalment per Jaume Castells, que en l’actualitat encara hi col·labora, ofereix cada Diumenge de Rams l’emblemàtica Processó del Prendiment, que culmina amb la ja tradicional pujada de les Escaletes. El Prendiment de Jesús i la Mare de Déu són les dues imatges que recorren els carrers de Mataró cada Setmana Santa i que degut al seu alt cost,  va costar esforços als seus fundadors fins a aconseguir-les. La quota de quinze euros que paguen els socis i la representació de l’obra teatral Una extraña pareja al Monumental van ser, entre d’altres, els mètodes que van fer servir per costejar els dos passos. “La Germandat és la unió d’un grup de gent amb una mateixa fe i unes mateixes creences. A més, també abarca l’aspecte cultural de la ciutat” explica en Rambla. Al voltant de 300 persones participen en la processó, un acte que suposa la dedicació i l’esforç dels seus protagonistes al llarg de tot l’any, però sobretot a partir de les festes de Nadal. La banda, per exemple, degut a la falta d’un local propi, assaja als carrers del Polígon Mata-Rocafonda des del mes de Novembre. “És una tensió que es va acumulant, és l’explosió que tothom està esperant. Ens fa molta il·lusió, és el que volem, ho preparen durant tot l’any” afirma en Juan Antonio.La feina actual no permet a en Rambla dedicar-li a la Germandat tot el temps necessari, per aquest motiu, Jesús Moya sembla ser la persona escollida per anar agafant, a poc a poc, l’experiència necessària per organitzar i tirar endavant la confraria.

 “La confraria són persones amb objectius iguals”

Actualment, moltes de les germandats i confraries de la ciutat es troben amb la mateixa problemàtica: la falta de compromís dels seus integrants. La Germandat Jesús Captiu i Nostra Sra. Dels Dolors compta amb unes 600 persones, de les quals en col·laboren a les processons unes 300. “Avui en dia la gent no es compromet, no només en les processons. Moltes entitats i associacions de la ciutat es troben amb la mateixa problemàtica” afirma en Juan Antonio. El grup dels costaleros és el més afectat per la manca de gent. La imatge de Jesús Captiu, que a altres indrets és portada per cent persones, ha arribat a ser portada a Mataró només per 35. De fet, enguany la Germandat només podrà treure a la processó general de Divendres Sant una de les seves dues imatges.

Apunts

Defineix-teSóc una persona normal, simple i treballadorUn llibreNo llegeixoUna pel·lículaLa última de la Passió de Crist, d’en Mel Gibson, però no vaig poder acabar de veure-laUn viatgeM’agradaria anar a ItàliaDia més especial de la Setmana SantaPer mi el diumenge de rams, perquè és la nostra processó, sortim solsUn somniSóc feliç, tinc una família meravellosa, molts bons amics. L’únic que demano és que la Germandat vagi a millor

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: