Primer punt del Joventut Ferros Iluro a 1ª Catalana (24-24)

El Ferros Iluro va esgarrapar aquest diumenge un important punt a la pista del Sant Quirze, el primer que aconsegueix a 1ª Catalana. Davant d’un equip amb gran experiència en aquesta categoria, molt sòlid i dur, el Joventut va demostrar que quan desplega el seu joc i la defensa funciona, pot guanyar a qualsevol rival.

L’inici de partit va ser molt bo, i passats els 10 primers minuts s’arribava a un màxim avantatge de 4 gols, amb el 3-7 al marcador. En aquest moment l’equip local va demanar un temps mort que va ser fatal per l’equip mataroní, ja que va trencar el seu ritme de joc i va encaixar un 5-0 en contra que feia pujar el 8-7 al lluminós. Això va obligar a Guiteras a demanar el seu temps mort per a reconduïr el partit, i va aconseguir que els seus jugadors capgiressin de nou el marcador abans del descans.

A la represa, el Ferros Iluro no va sortir amb la mateixa intensitat amb la que havia acabat la primera part, i va permetre que el Sant Quirze es posés de nou per davant, amb un parcial de 4-0. La intensitat del partit va augmentar molt amb la recuperació dels mataronins, que van tornar a igualar el marcador, i la tensió a la pista anava en augment. Guiteras va veure la tarjeta vermella després d’una acalorada discusió amb els àrbitres, i els seus jugadors no es van enfonsar. Al contrari, van reaccionar de forma molt positiva i van mostrar el seu caràcter guanyador, aconseguint posar-se per davant gràcies a un gol de Bernat a falta d’un minut pel final. El darrer minut va ser d’infart, ja que la resposta dels locals en forma d’empat va arribar en pocs segons, junt amb l’exclusió rigurosa de Velasco. Tot i quedar-se en inferioritat, l’equip mataroní va sacar ràpidament i Gómez va aconseguir posar al seu equip de nou per damunt al marcador. Encara quedaven 15”, i els locals no volien caure a casa, i amb un nou atac llampec van poder empatar el partit. Amb 5” restants, el Joventut ja no va poder tornar a reaccionar.

Després d’una derrota i un empat, en el proper partit davant el Montcada volen aconseguir la victòria davant la seva afició. Aquest partit de la tercera jornada de 1ª Catalana coincideix amb la presentació dels equips del club, i han d’aprofitar per donar una bona imatge.

SANT QUIRZE: Vilalta i Sobrepera porters; Valls (2), P. García (3), Jiménez (2), Morera (1), Ramírez (2), Andreu (2), J. García (2), Morera (4), Salguero (6), Pineda.
JOVENTUT MATARÓ FERROS ILURO: Palomino i Ruiz porters; Velasco (2), Sergi Fuster (2), Gómez (7), Tria (2), Jordi Gomà, Bernat (7), Àlex Gomà (1), Marc Fuster (3, 1 de penal), Jaume Tomé, Magro, Igual, Sergi Tomé. PARCIALS cada 5’: 2-3, 3-6, 6-7, 11-11, 11-13, 12-13 descans; 15-13, 17-14, 17-16, 18-17, 21-20 i 24-24.