El Centre Natació Mataró restringeix notablement la participació d'alt nivell

Es manté l'equip femení de waterpolo en l'Eurolliga, com a principal aposta de l'entitat

190913Wa_QuadisCroacia

El Centre Natació Mataró, l'entitat esportiva de la ciutat que mou més esportistes, que habitualment recull més premis en la Nit de l'Esport i que té els seus equips situats a un nivell més alt, ens ha fet arribar un comunicat molt important pel que fa a la seva activitat esportiva per a la pròxima temporada.
En aquest comunicat queda reflectida la decisió de restringir de forma notable la participació en competicions esportives d’alt nivell.
El més destacat és que no s’inscriurà l’equip masculí de waterpolo en l’Eurocup, els equips de natació no participaran en la Copa d’Espanya i els de tennis taula no competirán en el Campionat d’Espanya.
Sí que es manté a l’equip femení en l’Eurolliga, com a principal aposta de l’entitat en l’esport d’alta competició.

191031Wa_CNMfemeniaeroport

El comunicat del Centre Natació Mataró

El comunicat que ens ha fet arribar la Junta Directiva del Centre i que val la pena reflectir de forma completa, diu el següent:

"Les conseqüències de tipus estructural i econòmic produïdes per la pandèmia de la Covid-19 en els clubs esportius, i més concretament en aquells que gestionem instal·lacions, sols es poden qualificar com a molt greus. El llarg tancament i posterior obertura amb moltes restriccions de les instal·lacions, el fet de coincidir en el període de major entrada de nous socis i la recança d'anar a llocs amb afluència de gent, ha provocat una davallada considerable del número de persones associades. Així mateix, l'anul·lació d'estades esportives de grups esportius estrangers i de cursets escolars que més enllà de l'efecte econòmic immediat tindran conseqüències futures previsiblement molt negatives.

D’altra banda, el futur més proper es presenta ple d’incògnites en el nostre i tants altres sectors econòmics i socials del país, i per aquest motiu, la situació d’entitats i clubs com el nostre no es pot considerar com la més idònia per marcar-se objectius ambiciosos en força àmbits interns. Entre ells i de vital importància en el Centre Natació Mataró, l’àrea esportiva de competició federada de la que formen part les nostres sis seccions: natació, waterpolo, tennis taula, triatló, esport adaptat i natació artística.

Altres elements, que en un moment crític com l’actual, podrien ajudar a tenir una visió més optimista en aquest àmbit concret de la competició esportiva federada, com son les ajudes de les administracions, tampoc s’han produït al llarg d’aquest temps ni es preveu que es produeixin de manera important a curt i mig termini.

Sumades totes aquestes raons, i amb gran pesar, hem de comunicar la renúncia dels primers equips del Centre Natació Mataró a la participació en diverses competicions d’alt nivell, en les que el cost econòmic de participar-hi no pot ser assumit de cara a la pròxima temporada 2020/2021. Entre elles, hem acordat renunciar a prendre part, entre altres, a les següents competicions:

- Euro Cup masculina de waterpolo.
- Copa d’Espanya de clubs de natació en categoria absoluta.
- Campionat d’Espanya de tennis taula en categoria absoluta.
R
estant pendents de decisió altres competicions , d’aquestes i les altres seccions de l’entitat.

El Centre continuarà fent una forta aposta pel nostre primer equip de waterpolo femení, que després de proclamar-se guanyador de la Lliga PREMAAT i la Supercopa d’Espanya l’actual temporada 19/20, tindrà continuïtat en la seva participació a l’Euro League 20/21.

La decisió de renunciar no és gens agradable de prendre i sabem que és encara més dolorosa pels esportistes afectats Esperem que això passi el més ràpid possible i tornem a una veritable normalitat també en aquest aspecte.

No cal dir que aquestes decisions aniran, inevitablement acompanyades d’altres dirigides a la reducció de despesa en diferents àmbits de l’entitat a fi de recuperar el necessari equilibri econòmic i poder seguir treballant en projectes clau pel Centre com son la renovació i adequació de les instal·lacions.”