Arenys de Mar flexibilitzarà l'ordenança de tinença d'animals

Permetrà que vagin deslligats en algunes zones

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 23 Febrer 2017 12:22

Maresme 2017, tinença animals arenysEl ple d'Arenys de Mar va aprovar una moció per modificar l'ordenança de tinença d'animals. Una reforma que flexibilitzarà la norma i permetrà que els animals circulin sense lligar en determinades zones del poble sense rebre cap tipus de sanció.
La moció va prosperar per unanimitat i pretén flexibilitzar l’entrada dels gossos a les platges. Per això, es proposa la modificació de l’ordenança en què quedi reflectit que a la via pública els animals vagin lligats excepte a les zones on quedi expressament indicat per rètols informatius oficials.

La moció també reclama que els gossos puguin tenir el seu espai d'esbarjo a les platges d'Arenys i contempla l'opció d'ampliar els espais on puguin anar deslligats si les necessitats dels arenyencs així ho reclamen. Igualment, s'estudiarà quin impacte tindrà en l'entorn d'aquestes zones.

Moments abans del ple, una cinquantena d’arenyencs amb els seus gossos van concentrar-se a la plaça de l’Ajuntament per demanar també la modificació d’aquesta normativa, sobretot després de les multes que alguns d’ells han rebut aquests darrers dies per portar l’animal lliure per la platja.