Argillà Argentona convida Itàlia a la gran festa de la ceràmica

La gran cita per als amants de l'art i la cultura del fang a Catalunya.

  • Redacció // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 06 Juliol 2017 11:41

Argillà Argentona celebra de divendres 7 a diumenge 9 de juliol una nova edició, que congrega 75 artesans de la ceràmica vinguts de 12 països d'arreu del món. Argillà se celebrarà en un circuit urbà al centre de la vila, seguint l'Avinguda Puig i Cadafalch, carrer Gran, plaça de Vendre, carrer Torras i Bages i plaça de l'Església, de 10 a 22h (amb pausa de 14 a 17h).

El gran protagonista enguany és Itàlia, el país convidat d'enguany a la Fira, amb el municipi de Faenza al capdavant com a referent històric i artístic de la ceràmica transalpina. Un total de quinze ceramistes d'aquest i d'altres municipis italians mostraran el seu talent a Argentona durant Argillà.

Els visitants també podran gaudir de diverses exposicions amb un clar regust italià, com ara una dedicada a l'artista italiana Fiorenza Pacino al Museu del Càntir, o una mostra dedicada a la ceràmica clàssica italiana a la Casa Gòtica. A més d'Itàlia hi seran Portugal, França, Regne Unit, República Txeca, Polònia, Perú, Argentina, Armènia i Marroc.

A més dels expositors convidats, durant la fira es podrà gaudir de tallers i activitats de tota mena, com ara les demostracions de terrissa tradicional, el taller de ceràmica al torn, el taller de rakú o el concurs de torn. Els assistents també podran aconseguir el càntir de l'edició d'enguany, una obra de l'arquitecte i dissenyador Quim Larrea en homenatge a l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch.