Imprimir aquesta pàgina

Rebaixen l'IBI i el rebut de la brossa

L'Ajuntament aprova la modificació de les ordenances fiscals pel 2018 en el primer Ple Municipal en el qual el grup socialista ja no forma part del govern

Argentona 2014/2017, ordenances argentonaEl Ple Municipal d'octubre d'Argentona va tenir com a tema central el debat sobre la possibilitat de modificar les ordenances fiscals de l'any 2018. El debat va concloure amb l'aprovació de la modificació de les ordenances amb alguns canvis com, per exemple, la reducció del valor cadastral, que comporta una rebaixa de l'IBI, o la disminució de l'import del rebut de la brossa pels vilatans.

5 euros menys per la brossa

El Ple va aprovar la taxa reguladora de la recollida de residus, que rebaixarà cinc euros el rebut de la brossa domèstica de cada ciutadà. L’ampliació aquest any del sistema porta a porta a tot el municipi i la millora dels resultats de la recollida selectiva han comportat un augment dels ingressos en concepte del retorn per cadascuna de les fraccions reciclables.

Menys ingressos

Un dels principals canvis en les ordenances fiscals per a l’any vinent serà la reducció del valor cadastral, que suposarà una rebaixa mitjana d’un 3,5% en l’Impost de Béns Immobles. Aquest fet reduirà els ingressos, fet que es compensarà en una petita part amb l’augment de l’impost a les grans empreses del municipi. Aquest augment a algunes indústries va generar posicions discrepants entre els grups de l’oposició i el PSC i el PP hi van votar en contra. Des del govern es va defensar la mesura per tal d’afavorir la redistribució i que havien reajustat a la baixa davant la petició d’algunes formacions.
Les ordenances fiscals passen ara per període d'exposició pública i seran aprovades en un altre Ple el mes de desembre.

Nova disposició dels regidors
Les cadires del Ple Municipal van modificar la seva disposició arran del recent canvi de govern, que exclou el Grup Municipal del PSC i ofereix un nou Cartipàs. El PSC va lamentar la decisió de la CUP, ERC i ICV, amb els quals havia format govern fins fa poc.
Durant el Ple Municipal l'alcalde, Eudald Calvo, va informar que el procés de rehabilitació de la zona esportiva de Les Ginesteres està molt avançat i que aviat començaran les obres per ubicar-hi una oficina d'atenció ciutadana i un espai polivalent.