Imprimir aquesta pàgina

Les escoles surten a ballar avui a la plaça Nova

La iniciativa Fem Dansa aplega tots els centres educatius d'Argentona i Òrrius, amb prop de 250 alumnes de primer i segon de primària

Argentona 2014/2019, fem dansa

La 26a edició de les Jornades de Dansa arriba a Argentona. La vila ja està preparada per commemorar aquesta cita cultural amb diverses propostes que tindran lloc entre avui i dilluns vinent a diversos racons del municipi. Entre els espectacles més esperats destaca Fem Dansa, una iniciativa que apropa aquest art als més petits del poble.

El projecte aplega tots els centres d’educació infantil i primària d’Argentona i Òrrius. “Prop de 250 alumnes de primer i segon de primària participen al Fem Dansa d’aquest any”, confirma Ana Petit, tècnica d’Educació de l’Ajuntament d’Argentona. Es tracta de la tercera edició que acull el municipi, després que s’arribés a la conclusió que Mataró “no podia absorbir totes les escoles que hi col·laboren”.

A grans trets, el projecte implica la formació de mestres i de l’alumnat. D'una banda es treballa a l’escola, tant en l’àrea de música com en la d’educació física, i, de l’altra es fa una ballada conjunta amb totes les escoles que participen en el projecte. La gran estrena serà dilluns que ve a les 10 del matí a la plaça Nova d’Argentona.

Impuls de valors

Segons afirma Petit, la finalitat del projecte és “afavorir la sistematització del llenguatge corporal en els centres educatius, conèixer i difondre les danses populars catalanes, treballar el moviment i fer possible que els nens i nenes gaudeixin a l’hora de ballar”.

A més a més, per als infants es tracta d’una activitat que potencia valors com el respecte o la tolerància, i aspectes positius com el treball en equip o la millora de l’autoestima dels que hi participen. Per a la tècnica de Cultura de l’Ajuntament d’Argentona, el projecte ajuda a “promoure l’intercanvi entre mestres i alumnes de diferents escoles, que tenen l’oportunitat de participar en una activitat conjunta”.

En totes les edicions prèvies, “la rebuda per part dels infants, el professorat i les famílies ha estat molt positiva i engrescadora”, assenyala Petit. S’espera que aquest any el resultat sigui el mateix i que estils com les danses tradicionals, les músiques clàssiques i el ball més modern i contemporani surtin al carrer perquè en gaudeixi tot el poble.

Una iniciativa popular arreu
Fem Dansa no és un projecte únic a Argentona. De fet, tal com explica Joan Lleonart, coordinador de la mateixa iniciativa a Mataró (on participen 1.300 alumnes), aquesta activitat també es fa a Barcelona (amb 9.500 nens), al Baix Montseny (amb 2.500) i al Garraf, que enguany celebra la seva primera edició amb 2.500 participants.

Programació d'espectacles

Avui al vespre, l'espectacle 'Boomerang' donarà el tret de sortida a la 26a edició de les Jornades de Dansa d'Argentona. L'obra, que tancarà la programació d'espectacles de La Sala d'aquest hivern i primavera, està protagonitzada per tres companyies de dansa urbana: Cia. Aina Lanas, The Jokerz i Agnés Sales & Héctor Plaza.
D'altra banda, demà a la tarda a la plaça Nova, més de 200 ballarins i ballarines es reuniran a la Mostra d'Escoles de Dansa per ensenyar a l'audiència les millors coreografies.

Argentona 2014/2019, jornades dansa argentona

Respecte i intercanvi
Per a Ana Petit, és una activitat conjunta "que potencia valors positius com la tolerància o el treball en equip".