Mobilitat, trànsit i serveis municipals, també pendents de la Festa

T'informem sobre les afectacions durant la celebració de Sant Domingo

  • Redacció / Argentona Comunicació // Fotos: Cedides
  • Dijous, 01 Agost 2019 07:38

Argentona 2014/2019, transport argentona

No tot és festa per Sant Domingo. De l'1 al 7 d'agost, la vila també s'ha de preparar i organitzar perquè la logística no espatlli la celebració. És per aquest motiu que l'Ajuntament d'Argentona ha anunciat diversos canvis en matèria de mobilitat, trànsit i serveis municipals, informació pràctica que detallem a continuació.

On no es podrà aparcar?

En primer lloc, quant a l'estacionament, de dijous a dimecres hi haurà restriccions i prohibicions d'aparcament a diverses vies de la vila: a l'avinguda Puig i Cadafalch (amb motiu de la instal·lació de la fira de gastronomia i cervesa artesana, Argentast), al carrer Les Parres en la seva totalitat, al passatge de les Escoles, i als carrers Mataró, Mestre Falla, Sant Ferran, Bernat de Riudemeia, Jacint Verdaguer, Barcelona, Àngel Guimerà, Anna Ravell, Rosers i Doctor Samsó (on s'ubicarà un tobogan aquàtic).

També s'aplicaran aquestes mesures a la plaça de l'Església, a la zona de la font Picant (durant la celebració de diversos actes) i a la zona esportiva (degut a la instal·lació de la fira d’atraccions). De la mateixa manera, es preveuen restriccions d'estacionament a Can Doro i als voltants de Cal Guardià, Ramon Par i el Saló de Pedra.

Per tal de posar fàcils les coses als veïns i visitants, el consistori habilitarà, del 3 al 6 d'agost, una zona d’estacionament a la carretera comarcal C-1415, reconvertida en aparcament, entre la rotonda de les Palmeres i la rotonda de Sant Sebastià.

Argentona 2014/2019, transport argentona

S'habilitarà una zona d'estacionament a la carretera comarcal C-1415

Canvis en el servei de transport públic

De l'1 al 7 d'agost, a causa de la instal·lació de la fira Argentast, la parada d’autobús ubicada a l’avinguda Puig i Cadafalch es traslladarà al Pi Gros, i el tram de la carretera C-1415 en direcció a Granollers es realitzarà per la C-60.

D'altra banda, el servei regular d’autobús mantindrà els mateixos horaris, i s’ampliarà amb nous trajectes. En primer lloc, la matinada del 3 al 4 d’agost el servei inclourà la sortida d’un autobús cada hora des de la rotonda del Pi Gros d’Argentona fins a l’estació de Rodalies de Mataró. En segon lloc, la matinada dels dies 5, 6 i 7 d’agost, el servei s'efectuarà cada mitja hora i oferirà el mateix recorregut.

Argentona 2014/2019, transport argentona

Recollida d'escombraries i mercat setmanal

Durant els dies de la Festa Major, les escombraries es recolliran segons el calendari previst. No obstant això, a l’avinguda Puig i Cadafalch, carrer Gran, Torres i Bages i plaça de l’Església, l’horari per treure la brossa serà a partir de les 23 hores. La nit del 2, 3 i 5 d’agost, els veïns dels carrers afectats per l’itinerari del correfoc hauran de deixar la brossa de la fracció que pertoqui a la porta de casa un cop finalitzat l’espectacle, a partir de la mitjanit.

Per últim, cal recordar que el divendres 2 d'agost no hi haurà l'habitual mercat setmanal al centre urbà.