Imprimir aquesta pàgina

Cabrera tindrà una sala de teatre a l'antiga La Maresma

La signatura entre la cooperativa La Guardiola i l'Ajuntament permetrà un equipament per a 250 persones

Maresme 2017, conveni teatre cabrera

La cooperativa La Guardiola i l’Ajuntament de Cabrera de Mar signaven aquest passat 18 de maig el conveni que permetrà que es pugui disposar en un futur proper d’una sala de teatre al municipi.

L’acord, ratificat de manera pràcticament unànime per l’assemblea de socis de la cooperativa i posteriorment pel ple municipal amb el suport dels grups del PDeCAT i ERC, preveu d’aquesta manera la cessió en usdefruit de l’antiga sala La Maresma per un termini de 25 anys més una pròrroga de 10 anys. Per la seva banda el consistori es compromet a la rehabilitació i ampliació de l’espai, que fa 35 anys que es troba en desús, per tal de convertir-la en una sala de teatre adaptada per a d’altres usos que es definiran a través del projecte executiu que realitzarà la Diputació.

L’avantprojecte preveu que el futur espai, de gestió pública, compti amb un aforament per a 250 persones a més d’incloure actuacions com l’ampliació de l’escenari i la creació de nous camerinos i d’un magatzem. La despesa prevista se situa al voltant de l'1.500.000 € dels quals la Diputació de Barcelona aportarà 400.000. La proposta compta, a més, amb el vistiplau de les tres entitats de la població dedicades a les arts escèniques.

La cessió de l'antiga sala La Maresme és de 25 anys i 10 més de pròrroga, un total de 35 anys

Millora urbanística

L’actuació modifica l’actual planejament urbanístic per tal de donar qualificació d’equipament cultural a l’espai que ocupa l’actual sala i al terreny que se situa en la seva part posterior. L’Ajuntament assumirà la despesa de l’enderroc de la fàbrica per tal de dur a terme l’ampliació i la consegüent millora urbanística amb una previsió de 170.000 euros.