Rosa Pou, nova alcaldessa de Caldetes despres de la moció de censura contra Arnó

L'oposició formada per ERC i PSC suma sis vots, que fan fora l'alcalde de CiU

  • Redacció
  • Dilluns, 25 Gener 2016 12:45

Rosa Pou

Rosa Pou és la nova alcaldessa de Caldetes. Així ho va ratificar el Ple extraordinari de dissabte passat, en el qual va tirar endavant la moció de censura contra l'alcalde Joaquim Arnó, de CiU. En una sessió marcada per l'intercanvi de retrets, ERC i PSC van donar suport a la moció que ells mateixos havien presentat conjuntament i van sumar sis vots, un més que CiU, fins dissabte al capdavant del municipi.

Rosa Pou, d'ERC, es va convertir en la nova alcaldessa de Caldes d'Estrac, vuit mesos després dels comicis locals. El partit que aleshores va garantir l'estabilitat del govern de CiU liderat per Joaquim Arnó, va sumar amb el PSC per a fer-los fora per "manca de transparència i manipulació política". Així ho va remarcar Pou en el seu discurs, en el que va afirmar que l'oposició fa aquest pas "per responsabilitat". Pou considera que el govern ha "menystingut l'oposició" i va desmentir que la decisió de govern "no és per ànsies de poder".

El PSC, al seu torn, va assegurar que donarà suport a ERC i que "treballarà per millorar la vida quotidiana del municipi", al mateix temps que va lamentar que “CiU no ha sabut estar a l’altura d’un govern en minoria, i no ha entès els resultats de les eleccions del 2015”.

El fins aleshores alcalde, Joaquim Arnó (CiU) va rebatre un per un els punts de la moció de censura i va titllar-la "d'ofensiva", ja que veu fora de lloc les acusacions de deshonestedat i va aprofitar per recriminar a l'oposició que "el que no van voler fer després de les eleccions ho fan ara, donant informació esbiaixada i amb adjectius ofensius”.